Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik nagy nyertesét, a budapesti Verno House-t

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik nagy nyertesét, a budapesti Verno House-t 

Négy kategóriában is az első helyen végeztek tavalyi versenyünk alkalmával.
Eldőlt, melyik cég üzemelteti felújítás után a Gellért Hotelt

Eldőlt, melyik cég üzemelteti felújítás után a Gellért Hotelt 

A nemzetközi hírű, felsőkategóriás hoteleket üzemeltető Mandarin Oriental szállodalánc működteti majd Budapest emblematikus, történelmi szállodáját, a Gellért Hotelt, amely várhatóan 2027-től nyitja meg újra kapuit egy teljes körű, értékteremtő felújítást követően. 
Díjeső a BDPST Group tagszállodáinak

Díjeső a BDPST Group tagszállodáinak 

A hazai szállodás és vendéglátós szakma körében meghirdetett szépségversenyen a BDPST Group három egysége is komoly elismerésben részesült - ezzel kapcsolatban közleményt adtak ki.
Klasszis TopDesign 2023: íme, egy újabb zsűritag

Klasszis TopDesign 2023: íme, egy újabb zsűritag 

Somlyai Zoltánt, a BDPST Group Hotel Management igazgatóját idei versenyünk zsűritagjai között köszönthetjük. Kíváncsiak voltunk, az elismert szállodai szakember hogyan vélekedik a verseny fontos eleméről, a designról a vendégvárás területén.  
Eladta a Lifestyle Hotel Mátrát a BDPST

Eladta a Lifestyle Hotel Mátrát a BDPST 

Megállapodást írt alá a BDPST Group Zrt. a Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátra értékesítéséről. Mint ezzel kapcsolatos közleményükből kiderül, a cégcsoport 2023. augusztus 1-től a szálloda üzemeltetését is átadja az új tulajdonosnak, a Peter’s Consulting Korlátolt Felelősségű Társaságnak.
Golfklubbal bővíti portfólióját a BDPST Group

Golfklubbal bővíti portfólióját a BDPST Group 

A BDPST Group részvény-adásvételi szerződést írt alá a Pannónia Golf & Country Clubot tulajdonló cég közel 50 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról - tájékoztatta lapunkat a társaság. 
Az őrségi Pajtából érkezett a BDPST új kreatív séfje

Az őrségi Pajtából érkezett a BDPST új kreatív séfje 

Farkas Richárd, március 1-jétől a BDPST Group gasztronómiai egységeit összefogó F&B divíziót erősíti. Korábban közel hat évet töltött az Őrségben a Pajta étterem séfjeként, számos elismerést kapott nem csak a vendégektől, de a szakmától is. A BDPST Group kreatív séfjeként feladatai közé tartozik a cégcsoport éttermi koncepcióinak fejlesztése, a hazai, termelői, minőségi alapanyagok felkutatása - tájékoztatta lapunkat a társaság.
Tokaji prémium borászatot vett a BDPST Group

Tokaji prémium borászatot vett a BDPST Group 

Ikonikus tokaji borászattal szélesíti befektetési portfolióját a BDPST Group: megállapodást kötöttek a minőségi tokaji borairól és prémium borkülönlegességeiről ismert Patricius Borház Zrt. 100 százalékos tulajdonának megvásárlásáról.
Somlyai Zoltán: luxusmárkát építünk

Somlyai Zoltán: luxusmárkát építünk 

Aki csak idehaza szállodai területen dolgozik, mindenki ismeri a BDPST Group Hotel Management vezérét, Somlyai Zoltánt, és elismeri szaktudását is. Most azonban nem egy nagyívű sikerpálya bemutatására készülünk, hanem egy egész más megközelítésű szakmai beszélgetésre, amelyben szó lesz portfólió tisztításról, aktuális helyzetelemzésről, a Gellérttel kapcsolatos kihívásokról, égbe szökő energia- és alapanyagárakról, házak lehetséges bezárásairól és a becsekkolás mikéntje is szóba kerül.
A BDPST megválik két hoteltől a muraui sírégióban

A BDPST megválik két hoteltől a muraui sírégióban 

Megállapodást írtak alá a Hotel Alpenblicket és a Relax Resort Hotel Kreischberget tulajdonló és üzemeltető vállalat értékesítéséről. A vételi ajánlatot tevő cég, a Peter’s Consulting Kft. 2023. február 1-jétől veszi át az osztrák síszállodák üzemeltetését. 

Két új nemzetközi hotelbrand érkezik Magyarországra 

Két újabb neves nemzetközi hotelmárka, a voco és a Vignette Collection fogja tovább színesíteni 2023-tól a magyar hotelpiacot annak köszönhetően, hogy a BDPST Group két szálloda kapcsán is együttműködési megállapodást írt alá az InterContinental Hotels Group (IHG Hotels & Resorts) képviselőivel. Ennek értelmében a BDPST Group a budapesti D8 Hotel teljes üzemeltetését az IHG Hotels & Resorts-ra bízza a voco brand alatt, emellett franchise szerződést írt alá a Vignette Collectionnel legújabb szállodafejlesztését, a Verno House-t illetően. A két szálloda a BDPST Group tulajdonában marad, emellett, a Verno House üzemeltetője a továbbiakban is a cégcsoport lesz.

Tokaj-Hegyalja megannyi csodája vár az Andrássy Kúria & Spa-ban 

Tarcalon, Magyarország egyik legszebb, legendákkal övezett borrégiójának szívében egy igazi főúri szálláshely várja az utazókat. Az Andrássy Kúria & Spa a térség és a grófi család emlékeit és hagyományait felidézve kalauzolja el vendégeit a vidék minden rejtett kincséhez és élményéhez. Tartson velünk Ön is ezen az utazáson Tokaj-Hegyalja közepén! (x)

Piacra lép a főváros legújabb ötcsillagos szállodája 

A BDPST Group legújabb budapesti szállodájában az ötcsillagos Verno House-ban soft opening időszak vette kezdetét december 15-én. A Szabadság tér melletti szálloda és étterme, a Flava Kitchen & More egy különleges városi oázis hangulatával várja kikapcsolódni és feltöltődni vágyó vendégeit december 15-től.

Itt az új tulajdonosa Buda ikonikus gyógyszállójának 

Ötcsillagos felsőkategóriás szálláshelyként születik újjá a patinás Duna-parti hotel. Az új tulajdonos pedig nem más, mint a a BDPST Group, amely megállapodást kötött a Gellért Szálló megvételéről.

Beindult a sísezon a BDPST Group osztrák hoteleinél is 

Kaphat hideget és meleget is a vendég, kívánsága szerint. 

Turisztikai design versenyeken taroltak a BDPST Group szállodái 

A BDPST Group két szállodája, a BOTANIQ Turai Kastély és az Andrássy Kúria & Spa november végén két versenyen is díjakkal gazdagodott. A november 29-én tartott Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj átadóján a BOTANIQ Turai Kastély a szálloda kategóriában győzedelmeskedett, összesítésben pedig a második helyet szerezte meg. Emellett a november 30-án átadott Klasszis TopDesign díjai közül pedig elhozta az év vidéki szálláshelye, lakosztálya és szállodai kertje/terasza díjakat. A turai kastély mellett a TopDesign díjátadón a tarcali Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme az év étterme - zárt vendégtér kategóriában győzedelmeskedett.

Luxusmárkát épít a BDPST Csoport 

A BDPST Group 5 belföldi és 3 külföldi szállodája mellé hamarosan további létesítményeket nyit. A vállalat azt tervezi, hogy prémium kategóriás házait a BOTANIQ márkanév alatt fogja össze.

Tulajdonost váltott az Alice Hotel Budapest 

A BDPST Zrt. értékesítette az Alice Hotelt tulajdonló projekttársaságban meglévő részesedését a korábbi társtulajdonos, a WHB Vagyonkezelő Kft. számára, aki így többségi tulajdont szerzett.

Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája címet kapta 

A tavalyi sikerek után, idén ismét díjat nyert a BOTANIQ Turai Kastély az International Travel Awards versenyén. A nemzetközi megmérettetésen a kastély idén Magyarország legjobb 5 csillagos szállodájának díját nyerte el, ezzel bővítve nemzetközi és hazai elismerésének listáját - tájékoztatta lapunkat a BDPST Group.

Távozik a BOTANIQ Turai Kastély éttermének séfje 

A hely egyedi koncepciójára épülő első menüsort megtervező Mészáros Ádám séf és az étterem útjai közös döntés nyomán elválnak, ugyanakkor a teljes csapat újult erővel folytatja a megkezdett munkát, amely eredményeképpen ősztől új menüsorral jelentkezik majd az étterem.

Ismét erős nyári szezonja lehet a budapesti hoteleknek 

Míg a 2021-es évet a belföldi turizmus fellendülése jellemezte, köszönhetően a hazai járványügyi korlátozások korai feloldásának és a külföldi utazási nehézségeknek, addig 2022-ben már ismét jobban meg kell küzdeniük a vidéki magyar hoteleknek a hazai vendégekért. A budapesti szállodák ugyanakkor jelentősen profitálhatnak a visszatérő külföldi vendégekből. Somlyai Zoltán, a BDPST Hotel Management Zrt. vezérigazgatója szerint nem csak a foglalási számokra, de a küldőpiacokra és az egyes szállodák árazására is jelentős befolyással lesz a fokozódó verseny, illetve az erősödő gazdasági kihívások - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Így vesz részt a felzárkóztatásban ez a hazai szállodavállalat 

Stratégiai partnerséget kötött a BDPST Group az Ökumenikus Segélyszervezettel. A cégcsoport teljeskörűen finanszírozza egy térségfejlesztési központ létrehozását a Somogy megyei Kastélyosdombón. A 200 millió forintos beruházás által újabb egyedülálló elemmel bővülhet a segélyszervezet egy évtizede elindított, modellértékű programja, amelyben az értékmegőrzés és a hátrányos helyzetű családok felzárkózásának elősegítése találkoznak - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Kinyitottak a magyar síszállodák Murau-ban 

Mivel december 12-től vége a zárlatnak Ausztriában, ezért e hét végétől ismét várja a síelni vágyókat a Relax Hotel és Alpenblick Hotel. A BDPST Hotel Management 2021 októberében vette át a két szálloda üzemeltetését, amelyek kisebb felújítások után megújult csapattal nyitják újra kapuikat.   

Négycsillagos mátrai hotelt vett a BDPST 

A jövőben a BDPST Hotel Management üzemelteti a Lifestyle Hotel Mátrát, tovább erősítve a nyugodt, erdei környezetben elhelyezkedő szálloda szolgáltatási színvonalát. Cél, hogy a hegyvidéki környezetben elvonulni vágyó vendégek közkedvelt hazai választásává váljon a szálloda - tájékoztatta lapunkat a BDPST Group.

A Hunguesttől vette a két osztrák hotelt a BDPST 

Hétfői hírlevelünkben írtunk arról, hogy a BDPST két osztrák szállodát vett, és decemberben nyitja őket újra. Ezeket a Hunguest Hotels-től vásárolta a társaság.

Ausztriában terjeszkedik tovább a BDPST  

Tovább erősítette pozícióját a nemzetközi hotelpiacon a BDPST Group, miután megvásárolt Ausztriában egy 43 és egy 91 szobás hotelt tulajdonló céget. A muraui sírégióban található szállodákat a cégcsoport hotelmenedzsmenttel foglalkozó leányvállalata, a BDPST Hotel Management üzemelteti majd. A tranzakció a portfólió diverzifikálása által szervesen illeszkedik a BDPST Group szállodapiaci terjeszkedési terveibe - tájékoztatta lapunkat a vállalat.

Spanyolországban terjeszkedik a BDPST Group 

A BDPST Hotel Management Zrt. (BHM) a BDPST Group szállodaüzemeltetési és szállodafejlesztési tanácsadó cége. A nemzetközi vizekre evező BHM hazai referenciái között már megtalálható városi üzleti hotel, kastély, wellness vagy bed and breakfast szálloda is. Köztük a BOTANIQ Turai Kastély, a pesti Andrássy úti Alice Hotel, a Dorottya utcai D8 Hotel és a tarcali Andrássy Kúria. A cégcsoport stratégiájában szerepel a nemzetközi piacra való kilépés, ennek első állomása a négycsillagos murciai hotel.

Elérte az utcaszintet a belvárosi ötcsillagos hotel épülete 

Az egy szállodából, társasházból és kaszinóból álló épületkomplexum kialakítása a Market Építő Zrt. a BDPST Group és a Cretum beruházásában épül - írja a portfolio.hu.

Megnyitja kapuit az újjászülető Andrássy Kúria 

Május 14-től ismét megnyitja kapuit a patinás Andrássy Kúria. A tokaji borvidék ötcsillagos szállodája a BDPST Group teljes körű felújítása nyomán születik újjá - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Már várja vendégeit az Alice Hotel 

Május elejétől várja vendégeit a budapesti Andrássy 116 szám alatt található Alice Hotel, amely a BDPST Group felújításának köszönhetően nyithatta meg kapuit 2020 végén - kaptuk a tájékoztatást a társaságtól.

Indul a felújítás a tarcali topszálláshelyen 

Felújítási munkálatok kezdődnek az Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodában.

A BDPST Groupé lett egy ötcsillagos vidéki szálloda 

BDPST Group megvásárolta a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát tulajdonló és üzemeltető Témadesign Kft.-t. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodájának helyet adó kúria épülete hosszú ideig az Andrássyak tulajdonában állt, szállodaként pedig 2008-ban nyitotta meg először kapuit. A BDPST Group komplex, értékteremtő beruházás keretében újítja fel a szállodát, így többek között 12 új szobát, kültéri medencét és rendezvényhelyszínt is kialakítanak.

Új butikhotel az Andrássy úton 

Teljes körűen felújítja, és butikhotellé alakítja a BDPST Group az Andrássy út egyik patinás épületét, a 116. szám alatt található, 1876-77-ben épült villát, amely egykoron Weiss Manfréd gyáriparos családjának tulajdonában is volt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!