Az MSZÉSZ közleményében tudatja: "a szállodák többsége jelenleg zárva tart, a munkavállalók megtartásáért küzd, és várja az újraindulást. Bizakodásra ad okot, hogy a tavaszi rendezvények többségét a cégek nem mondták le, kivárnak, folyamatos az érdeklődés a vendégek részéről és dübörög a szállodai karácsonyi ajándékutalvány értékesítés. Látjuk, hogy ez a válság nem csak a szállodákat, hanem a beszállítókat is jelentősen érinti. Tudjuk, hogy egymást segítve kell a partnereknek átvészelni ezt az időszakot, ezért is döntött úgy az MSZÉSZ Ügyvezető Elnöksége a közgyűlés hatáskörében eljárva, a Választmány jóváhagyásával, hogy 2021-ben az érvényben lévő tagdíjakat 20%-kal csökkenti azon Társult tagok esetében, melyek 2020-ban is tagjai voltak már a Szövetségnek. Bár így a 2021 évi eredményünk várhatóan kb. mínusz 25 millió forint lesz, ez az előző évek pozitív eredményeiből kigazdálkodható, és nem sodorja veszélybe a Szövetség működését, a napi feladatok zökkenőmentes ellátását, a közgyűlések, régióülések, pályázatok megtartását. Amennyiben cégük úgy dönt, hogy a teljes összeget kívánja befizetni, kérjük szíveskedjen jelezni, s ezúton is köszönjük a támogatást."
Minél kisebb veszteségekkel éljen túl a hazai szállodaipar
Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2021-ben az érvényben lévő tagdíjakat 20%-kal csökkenti azon Társult tagok esetében, melyek 2020-ban is tagjai voltak már a Szövetségnek.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában
Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként
A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek
A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak
A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand
Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának
Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe
A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja
LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye
Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest
A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Interjú
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk
Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.