Laki Gábor, a hotel és a mellette elhelyezkedő biogazdaság kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az előzetes üzleti terv alapján 5-6 éves megtérüléssel számolnak, amihez 80 százalék feletti kihasználtságot várnak. A beruházást banki hitelből és önerőből hozta létre egy magyar magánszemély. A szállodát a VM Wellness Hotel Kft. üzemelteti, amelynek tulajdonosai a szálloda igazgatója és annak értékesítési vezetője. A szálloda és a hozzá kapcsolódó létesítmények csaknem hat hónap alatt készültek el. "Ez a hotel Magyarországon az első, amely nem csak azért bio, mert rámondják, hanem azt rendszeresen ellenőrzik is" - mondta a kommunikációs igazgató. A szállodához tartozik egy 320 négyzetméteres wellness-központ, egy 60-70 fő befogadására alkalmas konferenciaterem, egy 100 fős pince borozó, egy könyvtár, egy kutató-laboratórium, valamint egy 80 fős étterem is. Az igazgató elmondta, hogy a Varga Ökogazdaság - amely magában foglalja a biogazdaságot és a szállodát is - igyekszik megvalósítani az igazi multifunkcionális gazdaságot, amelyben a növénytermesztés, az állattenyésztés, a termékfeldolgozás, a kereskedelem, a szállodai szolgáltatások egymást kiegészítik, s e gondolat mentén hoztak létre egy oktatási központot is. Hozzátette: a szállóvendégek és az étterem alapanyagigényét egyebek mellett a szomszédos biogazdaság termékei elégítik ki. (Menedzsment Fórum)
Ökotudatos wellness-szálloda nyílik Püspökhatvanban
Egy új, 17 szobás és 8 apartmanos VM Wellness Hotel nevű öko-wellness szálloda nyílt meg szombaton Püspökhatvanban, a beruházás értéke 900 millió forint.
Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók
Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen
Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija
November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely
Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén
Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel
Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón
November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival
A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon
A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából
Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.