Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Kiderült, a vendégek többször is visszatérnek Budapestre. Első alkalommal a kultúra és az építészet miatt látogatnak ide, vissza az ételek és a fürdők miatt jönnek. Az élményeket keresik, amelybe beletartoznak a helyi gasztronómiai különlegességek, a szállodai reggeli minősége pedig kiemelten fontos nekik.

Kutatást készített a DH budapesti szállodáinak külföldről érkező egyéni vendégei, weboldalának látogatói, illetve hírlevél feliratkozói körében.  A szállodalánc Budapesten öt szállodát üzemeltet. A felmérés célja az volt, hogy a szállodalánc fejlesztései valós vendégigényekre reagáljanak, pontosan meghatározva a célközönség szokásait. 


Fotó: Danubius Hotels

A beérkezett eredmények szerint a szállodalánc nemzetközi vendégei tapasztalt utazók. Az egészségtudatos étkezési lehetőségek egyre fontosabb szerepet játszanak a szálláshely kiválasztásakor. Jellemzően a 18-34 éves korosztály figyel oda jobban az egészségtudatos kínálatra.

Legfontosabb szállodai étkezésnek a reggelit tartják,

és legtöbbjük itt találkozik a szállodai gasztronómiával.  A kutatás részleteiről itt már beszámoltunk korábban.


Fotó: Danubius Hotels

Izgalmas eredmények születtek az úticél kiválasztásával kapcsolatban is. A válaszadók alapvetően a látnivalók mentén választanak úticélt, ezután következnek a praktikus dolgok, mint a kedvező repülőjegy és a szállás.  

Budapest még mindig megfizethető desztinációként van számontartva, talán ez az oka, hogy nem elsősorban az ár, hanem a szálloda elhelyezkedése játssza a fő szerepet a szállásválasztáskor a válaszadók 72 százalékánál. 

Az utazók harmada már indulás előtt minden részletet megtervez: leginkább a szállást, a látnivalókat, valamint a helyi közlekedést.  Városlátogatáskor a legkedveltebb program a városnézés, de a válaszadók fele egyedi és helyi kulináris kalandokra, kulturális programokra is nyitott.   

 


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.