Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Egy szálloda első évében nem csupán a vendégéjszakák száma az, ami izgalmas: a kulisszák mögött számos figyelemre méltó adat rejlik. Milyen és mennyi alapanyag szükséges a vendégek kiszolgálásához? Hány liter kávét isznak el a látogatók? És milyen távolságból érkeznek az utazók? A TRIBE Budapest Stadium, amely nemrégiben ünnepelte első születésnapját - figyelemre méltó számadatokat produkált.

A TRIBE Budapest Stadium a nyitás óta számos emlékezetes pillanatnak adott otthont. A Groupama Aréna és az MVM Dome közelsége miatt a hazai vendégek aránya kiemelkedően magas volt, de érkeztek látogatók a messzi Új-Zélandról és Ausztráliából is. A legidősebb vendég egy 94 éves hölgy volt, a leghűségesebb vendég pedig 14 éjszakát töltött egyhuzamban a hotelben.


Fotó: Tribe Budapest Stadium

Az étterem és a bár sikerei is magukért beszélnek: az étterem első évében több mint 2000 adag gulyáslevest és közel 3000 TRIBE Burgert szolgáltak fel, a reggelik során pedig 5000 liter kávé és 150 000 tojás fogyott el – ez annyi tojás, hogy ha egymás mellé raknánk őket, a Groupama Arénától elérnének a Lánchídig. A konyha összesen 13 tonna friss zöldséget és gyümölcsöt dolgozott fel, ami elképesztő mennyiség: egy négyfős háztartás esetében ez nagyjából 20 évre elegendő!

Rugalmasság és jó csapat

Vetlényi Dániel, a szálloda igazgatója:

„Egy hotel működésében folyamatosan változó környezetben kell helytállni. Az első pillanattól kezdve az volt a célunk, hogy egyedi élményt nyújtsunk, legyen szó egy pihentető alvásról, egy izgalmas koncert előtti vacsoráról vagy egy sikeres üzleti találkozóról.”

Egy szálloda sikerét nemcsak a foglalások száma vagy a vendégek visszajelzései mutatják, hanem az a különleges atmoszféra is, amelyet az ott dolgozó csapat teremt.

Vetlényi Daniel
Vetlényi Daniel
Fotó: Tribe Budapest Stadium

A szálloda igazgatója így fogalmazott:

„A vendéglátás világában nem elég egy jó koncepció – az számít, hogy azt hogyan tudjuk a mindennapokban megvalósítani. A siker egyik legfőbb összetevője az alkalmazkodóképesség, a másik pedig egy elkötelezett, profi csapat, amely mindig a vendégek igényeit helyezi előtérbe.”

Autó a lobbyban, futókör a tetőn

A TRIBE Budapest Stadium folyamatosan figyeli a piac trendjeit és azonnal reagál a változásokra. A Covid jelentősen átalakította a szállodaipart is, ennek egyik jelensége, hogy az ultra-last minute foglalások aránya ugrásszerűen megnőtt: kiemelt időszakokban akár a szobák 10 százalékát az érkezés napján foglalják le a vendégek. 


Fotó: Tribe Budapest Stadium

A hotel egyik legújabb fejlesztése pedig egyedülálló sportolási lehetőséget kínál vendégeinek: nemrégiben a szálloda tetején egy exkluzív futókört adtak át. Ez a különleges szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a vendégek a város fölött, panorámás környezetben tarthassák formában magukat, anélkül, hogy el kellene hagyniuk a szállodát.

 


Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.