hirdetés
hirdetés

Ajánlatot tett a Ryanair az Alitaliára

Nem kötelező érvényű vételi ajánlatot tett az Alitaliára a Ryanair - jelentette be az ír légitársaság pénzügyi vezetője. 

hirdetés

Ahogy korábban már megírtuk, az első hírek arról szóltak, hogy a Ryanair készen áll betölteni az Alitalia esetleges leállása utáni űrt az olasz piacon, illetve megállapodásra törekszik a céggel, ha az fennmarad, hogy ráhordjon a hosszú távú járataira.

A későbbi közlés szerint az ír fapados légitársaság már többségi részesedést szeretne venni az Alitaliában. Ennek fényében a Reuters hírügynökség jelentése szerint nem kötelező érvényű vételi ajánlatot tett az Alitaliára a Ryanair - jelentette be az ír légitársaság pénzügyi vezetője. 

Neil Sorahan további részleteket nem árult el az ügylettel kapcsolatban, így azt sem tudni, hogy mekkora rész vándorolhat az ír fapados céghez a csődvédelemben álló olasz légitársaságból. 

A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy a múlt pénteki határidőig tíz nem kötelező érvényű ajánlat érkezett az Alitaliára. 

forrás: facebook.com
forrás: facebook.com

Az olasz kormány a múlt héten erősítette meg, hogy a légitársaság értékesítésének megkönnyítése érdekében az olasz állam is vásárolhat néhány százaléknyi részt az Alitaliából.

Az Alitalia még májusban vonult csődvédelembe, miután a dolgozók nem szavazták meg az új reorganizációs terveket. Ezt a lépést viszont az Etihad, mint szakmai befektető már nem tolerálta, és bejelentette: nem fektet több pénzt a napi több százezer euró veszteséget termelő olasz légitársaságba.

Az első tervek szerint az Alitaliának 2017-ben már nyereséget kellett volna termelnie - olvasható az Airportálon

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai