hirdetés
hirdetés

Többségi részesedést venne a Ryanair az Alitaliában

Készen áll arra a Ryanair, hogy megvegye a csődközelben lévő Alitaliát - írja az Airportal az aerotelegraph.com-ra hivatkozva. 

hirdetés

Eddig az volt ismert csupán, hogy a Ryanair készen áll betölteni az Alitalia esetleges leállása utáni űrt az olasz piacon, illetve hogy megállapodásra törekszik a céggel, ha az fennmarad, hogy ráhordjon a hosszú távú járataira.

A mostani közlés szerint csak többségi részesedésben érdekelt a Ryanair, nem elégedne meg például 49 százalékkal. Továbbá az Alitaliának fel kellene bontania a megállapodásait az Air France-KLM-mel és a római reptérüzemeltetővel, illetve nagyarányú elbocsátásokat kellene végrehajtania.

Azért kellene O Leary szerint felbontania az Air France-KLM-mel kötött szerződéseket, mert ezek gátolják az Alitalia saját hosszú távú járathálózatának bővítését. Emellett úgy véli, túl nagy költséget jelentenek a meglévő megállapodások a római reptér-üzemeltetővel. 

Sajtóhírek szerint tizenöt érdeklődő jelentkezett az Alitalia megmentésére az olasz kormány által felállított bizottsághoz, ezek közé sorolják a többek között a British Airwayst és az Iberiát tulajdonló IAG-holdingot, bár ennek vezetője, Willie Walsh többször kijelentette, nem érdekli őket az olasz cég. Hasonlóképp nyilatkozott a hírbe hozott Lufthansa is. 

forrás: facebook.com
forrás: facebook.com

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk