hirdetés
hirdetés

Csökkenhet a várakozási idő a Heathrow-n

Új biztonsági rendszert tesztelnek a londoni Heathrow repülőtéren. A szakemberek szerint bevezetésével csökkenteni lehetne az utasok várakozási idejét, mivel a laptopok és a folyadékok a kézipoggyászban maradhatnának.

hirdetés

"A rendszerrel minden más repülőtérnél szigorúbb biztonsági előírások léphetnek életbe. Ezzel megelőzhetnénk azokat, akik meg akarják zavarni a repülést és garantálhatnánk az emberek biztonságát" - mondta a reptér ügyvezetője. (John Holland Kayne, ügyvezető, Heathrow)

A rendszeren két éve dolgozik együtt a minisztérium és a Heathrow repülőtér. Az ellenőrzés során egy, a kórházi CT szkennerhez hasonló műszert alkalmaznának, amely 3D-s képet ad, lehetővé téve, hogy a folyadékok és a laptopok a kézipoggyászban maradjanak.

"Nagyon fontos jele ez a globális Britanniának, amely nyitott az üzletre, bármi is történjen október 31-én. Itt vagyunk, megkönnyítjük az embereknek az utazást. A technológiát 2022 végéig az egész országban bevezetjük jelezve, az ország készen áll a jövőre" - mondta Grant Shapps, közlekedési miniszter.

(forrás: Euronews.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai