Új Michelin-csillagos menü az égben

Az új fogásokat nem akárkik állították össze: Jean-Michel Bardet, a Moët & Chandon Michelin-csillagos séfje, valamint Doxis Bekris, az Emirates kulináris koncepcióinak megalkotója közösen dolgoztak a menüsoron több mint egy éven át.

A fedélzeti menü, amelynek megalkotásakor figyelembe vették a magaslati tálalás kihívásait is, igazi fine dining varázslat, amelyben a tenger gyümölcseitől a vegetáriánus különlegességekig mindenki talál kedvére valót – természetesen mindegyikhez gondosan kiválasztott Moët pezsgő társul.


Fotó: Emirates

Például a zöld dinnyével és pirított mandulával tálalt, gyengéden posírozott fésűkagylót a Moët & Chandon Grand Vintage 2016 pezsgő teszi teljessé. A vegán utasok sem maradnak ki az élményből: a citromlével és szójaszósszal marinált tofuhoz citromos zselé, spárga és kesudiókrém társul, amit a Moët Brut Impérial egészít ki.


Fotó: Emirates

A főételek közül különösen figyelemre méltó a rozéra sült kacsa raz el hanout-fűszerezésű kuszkusz jus-vel és cseresznyeparadicsommal, amelyhez a Rosé Impérial ad pikáns lezárást. A tenger gyümölcsei kedvelői a sült chilei tengeri sügért választhatják articsókapürével és citromfüves szósszal, a klasszikus ünnepi ízekre vágyóknak pedig a zsályás jus-vel kísért sült pulyka kínál komfortételeket újraértelmezve.

Az Emirates és a Moët & Chandon több mint három évtizedes partnersége során most először kifejezetten úgy alkották meg a menüsort, hogy a pezsgők aromavilágához tökéletesen passzoljanak az ételek. A cél nem a hivalkodás volt, hanem az, hogy a fedélzeti étkezés is egy emlékezetes élménnyé váljon.

Az utasok a repülés előtt online is megnézhetik, mely fogások érhetők el az adott járaton, a különleges párosításokat pedig külön jelölik az étlapon.

A légitársaság a világ egyetlen légitársasága, amelynek kizárólagos joga van a Dom Pérignon Vintage 2015 és Rosé 2009 pezsgők felszolgálására a fedélzeten. A First és Business osztályon ingyenesen, a Prémium Turista- és Turistaosztályon pedig vásárolhatóak a buborékos italok, köztük az új menühöz társított Moët & Chandon tételek.


Fotó: Emirates

A séfek nemcsak az ízekre figyeltek, hanem arra is, hogyan lehet egy Michelin-szintű ételt több ezer méter magasságban is kiváló minőségben tálalni. A Dubaj és Champagne közti együttműködés során az ételek tökéletesíthetőségét, előkészíthetőségét és a légiutas-kísérők általi felszolgálását is aprólékosan megtervezték.


Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.