Új Michelin-csillagos menü az égben

Az új fogásokat nem akárkik állították össze: Jean-Michel Bardet, a Moët & Chandon Michelin-csillagos séfje, valamint Doxis Bekris, az Emirates kulináris koncepcióinak megalkotója közösen dolgoztak a menüsoron több mint egy éven át.

A fedélzeti menü, amelynek megalkotásakor figyelembe vették a magaslati tálalás kihívásait is, igazi fine dining varázslat, amelyben a tenger gyümölcseitől a vegetáriánus különlegességekig mindenki talál kedvére valót – természetesen mindegyikhez gondosan kiválasztott Moët pezsgő társul.


Fotó: Emirates

Például a zöld dinnyével és pirított mandulával tálalt, gyengéden posírozott fésűkagylót a Moët & Chandon Grand Vintage 2016 pezsgő teszi teljessé. A vegán utasok sem maradnak ki az élményből: a citromlével és szójaszósszal marinált tofuhoz citromos zselé, spárga és kesudiókrém társul, amit a Moët Brut Impérial egészít ki.


Fotó: Emirates

A főételek közül különösen figyelemre méltó a rozéra sült kacsa raz el hanout-fűszerezésű kuszkusz jus-vel és cseresznyeparadicsommal, amelyhez a Rosé Impérial ad pikáns lezárást. A tenger gyümölcsei kedvelői a sült chilei tengeri sügért választhatják articsókapürével és citromfüves szósszal, a klasszikus ünnepi ízekre vágyóknak pedig a zsályás jus-vel kísért sült pulyka kínál komfortételeket újraértelmezve.

Az Emirates és a Moët & Chandon több mint három évtizedes partnersége során most először kifejezetten úgy alkották meg a menüsort, hogy a pezsgők aromavilágához tökéletesen passzoljanak az ételek. A cél nem a hivalkodás volt, hanem az, hogy a fedélzeti étkezés is egy emlékezetes élménnyé váljon.

Az utasok a repülés előtt online is megnézhetik, mely fogások érhetők el az adott járaton, a különleges párosításokat pedig külön jelölik az étlapon.

A légitársaság a világ egyetlen légitársasága, amelynek kizárólagos joga van a Dom Pérignon Vintage 2015 és Rosé 2009 pezsgők felszolgálására a fedélzeten. A First és Business osztályon ingyenesen, a Prémium Turista- és Turistaosztályon pedig vásárolhatóak a buborékos italok, köztük az új menühöz társított Moët & Chandon tételek.


Fotó: Emirates

A séfek nemcsak az ízekre figyeltek, hanem arra is, hogyan lehet egy Michelin-szintű ételt több ezer méter magasságban is kiváló minőségben tálalni. A Dubaj és Champagne közti együttműködés során az ételek tökéletesíthetőségét, előkészíthetőségét és a légiutas-kísérők általi felszolgálását is aprólékosan megtervezték.


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.