A fedélzeti menü, amelynek megalkotásakor figyelembe vették a magaslati tálalás kihívásait is, igazi fine dining varázslat, amelyben a tenger gyümölcseitől a vegetáriánus különlegességekig mindenki talál kedvére valót – természetesen mindegyikhez gondosan kiválasztott Moët pezsgő társul.
Fotó: Emirates
Például a zöld dinnyével és pirított mandulával tálalt, gyengéden posírozott fésűkagylót a Moët & Chandon Grand Vintage 2016 pezsgő teszi teljessé. A vegán utasok sem maradnak ki az élményből: a citromlével és szójaszósszal marinált tofuhoz citromos zselé, spárga és kesudiókrém társul, amit a Moët Brut Impérial egészít ki.
Fotó: Emirates
A főételek közül különösen figyelemre méltó a rozéra sült kacsa raz el hanout-fűszerezésű kuszkusz jus-vel és cseresznyeparadicsommal, amelyhez a Rosé Impérial ad pikáns lezárást. A tenger gyümölcsei kedvelői a sült chilei tengeri sügért választhatják articsókapürével és citromfüves szósszal, a klasszikus ünnepi ízekre vágyóknak pedig a zsályás jus-vel kísért sült pulyka kínál komfortételeket újraértelmezve.
Az Emirates és a Moët & Chandon több mint három évtizedes partnersége során most először kifejezetten úgy alkották meg a menüsort, hogy a pezsgők aromavilágához tökéletesen passzoljanak az ételek. A cél nem a hivalkodás volt, hanem az, hogy a fedélzeti étkezés is egy emlékezetes élménnyé váljon.
Az utasok a repülés előtt online is megnézhetik, mely fogások érhetők el az adott járaton, a különleges párosításokat pedig külön jelölik az étlapon.
A légitársaság a világ egyetlen légitársasága, amelynek kizárólagos joga van a Dom Pérignon Vintage 2015 és Rosé 2009 pezsgők felszolgálására a fedélzeten. A First és Business osztályon ingyenesen, a Prémium Turista- és Turistaosztályon pedig vásárolhatóak a buborékos italok, köztük az új menühöz társított Moët & Chandon tételek.
Fotó: Emirates
A séfek nemcsak az ízekre figyeltek, hanem arra is, hogyan lehet egy Michelin-szintű ételt több ezer méter magasságban is kiváló minőségben tálalni. A Dubaj és Champagne közti együttműködés során az ételek tökéletesíthetőségét, előkészíthetőségét és a légiutas-kísérők általi felszolgálását is aprólékosan megtervezték.