hirdetés
hirdetés

LOT: két új célállomás, bővítés és repülőtéri lounge

Bár már hetek óta fogad utasokat a Budapest Airport non-schengeni zónáján található LOT Lounge, hivatalos megnyitójára azonban november 27-én került sor, és ennek apropóján a légitársaság új bejelentéseket is tett.

hirdetés

Ahogy Michal Fijol, a LOT kereskedelmi igazgatója elmondta, Dubrovnikba június 7-én indulnak el a járatok, hetente egyszer, vasárnap reggel. És szinten ekkortól lesz elérhető Várna is, ahova szintén vasárnaponként, délben indulnak Budapestről a lengyel légitársaság Embraerjei a nyári szezonban.

Michal Fijol

A szeptember végén debütált szöuli járat pedig máris komoly siker, hiszen a gépek 85 százalékos átlagos töltöttséggel közlekednek, így a bővítés is szükségessé vált, ezért május 6-tól szerdánként is indulnak Dreamlinerek a dél-koreai fővárosba, négyre növelve így a heti frekvenciát (kifelé kedd, szerda, péntek és vasárnap 12.25-kor, visszafelé pedig hétfő, szerda, csütörtök és szombat 7.40-kor indulnak a gépek).

Budapest és Szöul között évente 77 ezren utaznak, míg a közép-kelet-európai régió és az ázsiai metropolisz között 590 ezer utas fordul meg éves szinten. A bővítéssel az átszálló utasoknak is kedveznek, hiszen Budapestről könnyen elérhető a LOT járataival Varsó vagy jövő nyártól Prága.

És míg jelenleg New York, Szöul, London City, Varsó és Krakkó szerepel a légitársaság budapesti menetrendjében, tavasztól jelentősen bővül a hálózat, igaz, a korábban bejelentetthez képest némi változással. A Boeing 737 MAX típusok földre kényszerítéséből adódó hiány miatt a március 30-án induló stuttgarti, szófiai és bukaresti járatok hetente hatszor, a brüsszeli hetente hétszer fog közlekedni május 26-ig, míg Prága és Belgrád március vége helyett csak május 27-én indul. Május végétől azonban már 13 célállomás válik elérhetővé a lengyel légitársaság Budapestre telepített gépeivel, és New Yorkba is naponta indulnak a járatok.

Szerkesztőségünk kérdésére Michal Fijol elmondta: jelenleg nagyjából 80 fős magyar hajózó személyzet dolgozik a LOT-nál, nem is beszélve saját képviseleti irodájukról, illetve budapesti call centerükről, amely még tovább bővíthető. Az utazók magas szintű kiszolgálása pedig prioritás náluk, ezért folyamatosan a még magasabb minőségű termékek és szolgáltatások megteremtésén dolgoznak – ennek a törekvésnek az eredménye a most átadott lounge is.

 

Ez A business lounge

Ahogy Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi vezetője rámutatott, egy éves tervezés és munka eredményeként született meg a minden tekintetben hiánypótló, a légitársaság hazai terjeszkedését elősegítő LOT Lounge a repülőtér non-schengeni oldalán. A 200 négyzetméteres, modern dizájnú, zuhanyzókkal felszerelt helyiségben az ételek is nagy hangsúlyt kapnak, hiszen a snackek széles választéka mellett komoly melegétel-kínálatot is nyújt. A menü szezonálisan változik, és a nemzetközi, valamint a magyar konyha ismert és kedvelt fogásaiból áll össze, a gulyáslevestől a gnocchi-ig.

A lounge-ot a LOT, illetve a Miles & More, valamint a Star Alliance törzsutasai vehetik igénybe, de nyitva áll további utasok előtt is, december végéig nagyon kedvező bevezető árakon.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk