hirdetés
hirdetés

Már toborozza a munkatársakat az új magyar földi kiszolgáló

Toborzó felhívást tett közzé az Airport Service Budapest Zrt., az új ferihegyi földi kiszolgáló cég a repülőgép- és utaskiszolgálási alapfunkciók mellett VIP lounge üzemeltetésére, jegyértékesítésre és légiáru-szállítással kapcsolatos tevékenységekre is keres dolgozókat - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az új földi kiszolgáló cég vélhetően elsősorban a felszámolás alatt álló Malév GH dolgozóit próbálja átvenni, bár az állami cég és vele együtt a munkahelyek megszűnésének időpontja egyelőre nem ismert. A jelentkezési lap szerint az Airport Service Budapest Zrt. gyakorlatilag minden fontos földi kiszolgálással kapcsolatos munkakörre keresi a jelentkezőket, így az utas- és a repülőgép-kiszolgálás (rampa) területre is. A jelentkezők akár több munkakört is megjelölhetnek az adatlapon az alábbiak közül:

repülőgép kiszolgálás és eszközkezelő

terhelés és súlypontszámító

forgalmi ügyeletes

utaskiszolgáló

utaskezelő

jegyértékesítő

poggyászméret ellenőrző

díjbeszedő

lounge VIP kiszolgáló

elveszett poggyász kezelő

cargo árukezelő

egyéb.

A felsorolásból látható, hogy a vállalat ultra low-cost légitársaság kiszolgálására is készül, erre utal, hogy külön “poggyászméret ellenőrző, díjbeszedő” munkakörre keres embereket.

A jelentkezést az Airport Service Budapest Zrt. honlapján lévő online űrlapon keresztül, vagy az ott megadott emailcímre lehet elküldeni, de személyesen a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a 2A és 2B terminált összekötő folyosón található csomagmegőrző irodában is le lehet adni.

Az Airport Service Budapest Zrt. 2020. június 24-én kapta meg a kiterjesztett földi kiszolgálási engedélyét, amely fővállalkozóként is feljogosítja a teljes körű földi kiszolgálási tevékenységre a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az Airport Service Budapest Zrt. (korábbi nevén Airport Security) eddig más cégek alvállalkozójaként végezhette tevékenységeit, de immár közvetlenül a légitársaságok partnereként is végezheti a munkát, a légiközlekedési hatóságnak a földi kiszolgálási engedélyekkel rendelkező cégeket felsoroló, nyilvánosan elérhető adatai szerint.

Az állami földi kiszolgáló társaság megszűnésével a budapesti repülőtéren négy, teljes körű földi kiszolgálási engedéllyel rendelkező cég marad. A török Celebi és a brit Menzies mellett földi kiszolgálási tevékenységek végzéséhez szintén engedélyekkel rendelkezik az idén alakult BHS Hungary Földi Kiszolgáló Kft., valamint az állami földi kiszolgáló cég eddigi alvállalkozója, az Airport Service Budapest Zrt. A magyar alapítású BHS Hungary Földi Kiszolgáló Kft-t felvásárolta a délkelet-európai piacon meghatározó, több mint 30 repülőtéren jelen lévő görög Goldair-csoport.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai