hirdetés
hirdetés

Több tízezer utas rekedt az amszterdami repülőtéren

Az üzemanyagtöltés összeomlása miatt több mint 250 járatot töröltek az amszterdami reptéren szerdán, írja az Independent. Az üzemanyag-feltöltésben keletkezett előző napi problémák már megoldódtak, de ezek nyomán továbbra is zavarok várhatóak csütörtökön az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtér működésében. A légikikötő tájékoztatása szerint késésekre és járattörlésekre is fel kell készülni a nap folyamán.

hirdetés

Szerdán körülbelül 20-30 ezer utas rekedt az amszterdami repülőtéren az üzemanyag-feltöltésben keletkezett problémák miatt, mintegy 300 járatot töröltek, néhány óra elteltével azonban a problémát sikerült megoldani, így a repülőgépek ismét rendesen feltankolhattak, és folytatódtak a felszállások.

forrás: Reuters

Az Independent felidézte, hogy májusban Manchesterben volt gond a reptéri tankolással, akkor 10 ezer utazót érintettek a késések, vagy a járatok törlései. Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője közölte: a budapesti repülőtér forgalmát jelenleg nem érinti az amszterdami repülőtér működési zavara. 

 

A Schipol Európa 3. legnagyobb, világ viszonylatban pedig a tizennegyedik legforgalmasabb repülőtere, évente átlagosan több mint 60 millió utassal.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai