hirdetés
hirdetés

Vonatozzon a KLM-mel Brüsszel és Amszterdam között!

Az elmúlt hónapokban a KLM, a Thalys és az NS Dutch Railways környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve hosszú távú tervet dolgozott ki arra vonatkozóan, hogyan csökkentse légi járatainak számát Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között. A megoldás alapján a KLM Holland Királyi Légitársaság 2020. március 29-étől a Thalys nagysebességű vonatával helyettesíti a Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között közlekedő napi járatainak egyikét. A helyettesítő járatok mindenben igazodnak majd a vásárlói igényekhez.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A KLM Holland Királyi Légitársaság ötről négyre csökkenti napi légi járatai számát Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között, a maradék egy járatot pedig a Thalys nagysebességű vonatával váltja ki. A vasúti szerelvények sebesség, megbízhatóság és kényelem szempontjából teljes mértékben megegyeznek a légi közlekedés nyújtotta szolgáltatásokkal. Az az elhatározás, hogy ötről négyre csökkentsék a napi járatok számát a Brüsszel–Schiphol távon csak az első lépés, ugyanis a KLM szándéka, hogy még tovább redukálja a repülőjáratok gyakoriságát ezen a szakaszon, amit első sorban azok az utasok használnak, akik az amszterdami Schiphol repülőtérről csatlakozó járatokkal repülnek interkontinentális állomásokra.

„Az intermodális szállítás – beleértve a vonatokat és a repülőgépeket – továbbra is összetett és kihívásokkal teli üzlet. Célunk, hogy mindkét területen a maximumot nyújtsuk. A napi járatok számának csökkentése remek módja annak, hogy még több tapasztalatot szerezzünk az Air&Rail-szolgáltatások terén” – nyilatkozta Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója.

A KLM a Thalys és az NS Duch Railways összefogása része a KLM „Fly Responsibly” kezdeményezésének. Mindemellett a résidő korlátozásaival is számolnia kell a KLM-nek a Schiphol repülőtéren. A vasúti szolgáltatások bonyolítják majd a Schipholra érkező mellékutas forgalmat, a rendelkezésre álló közlekedési módoknak köszönhetően pedig javul a hálózat minősége.

„Fly Responsibly” és a résidő-korlátozás

A KLM elkötelezett a légi közlekedést érintő fenntartható jövő létrehozása iránt, ezért indította el „Fly Responsibly” elnevezésű kezdeményezését. Ez magában foglalja a KLM minden jelenlegi és jövőbeli erőfeszítéseit tevékenysége fenntarthatóságának javítása érdekében. Ám valódi eredmény csak úgy érhető el, ha az teljes szektor összefog. A „Fly Responsibly” kezdeményezéssel a KLM arra ösztönzi a fogyasztókat, hogy a szén-dioxid-helyettesítő szolgáltatásokat válasszák, míg a társaságokat arra buzdítja, hogy a KLM vállalati bioüzemanyag-programjának segítségével tervezzék meg az üzleti utakat.

Az Air&Rail-termék fejlesztése

Air&Rail-szolgáltatás könnyen foglalható a KLM.com-on keresztül. A KLM-járatokkal történő egyszerűbb kapcsolat biztosítása érdekében a Thalys, a NS, a KLM és a Schiphol repülőtér törekszik a poggyászkezelés és az egyéb szolgáltatások fejlesztésére, valamint külön Air&Rail check-in pultot hoznak létre az amszterdami Schiphol repülőtéren.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai