Digitalizáció áll a DZT helyreállító stratégiájának középpontjában

A  Német  Turisztikai  Hivatal (DZT) helyreállító stratégiájában a beutazás terén célzottan veti be  a  digitális  eszközöket az ügyfelekkel való intenzív kommunikáció érdekében.

Itt   a   márkatudatosság   (brand awareness)  és  az  inspiráció  áll  a  középpontban.  Az  ügyfélkommunikáció  különböző lépcsőiben az empátia-kampányoktól  a  lockdown-fázisok  alatt  a  nemzetközi  piacokon  a digitális  rendezvényeken  és  workshopokon  át  a  szakma  számára  egészen  a  célzott termékkampányokig  a  párbeszéd  interfészek,  a  mesterséges intelligencia (pl. chatbotok), a machine learning, illetve a predictive elemzések segítségével a DZT konzekvensen kihasználja a digitális lehetőségeket.

A  DZT  a  turisztikai  marketingszervezetekkel  és  számos  már  projektpartnerrel  közösen erőteljesen  kiáll  az  innovatív  és  felelősségteljes   adatfelhasználás,   illetve   a   nagy teljesítményű  adatinfrastruktúra  mellett  és  ezáltal  megnöveli  a  németországi  turizmus adatkompetenciáját.  A  projekt  leképezi  a  német  kormány  által  kialakított  új  adatstratégia minden cselekvési területét.  Petra  Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke szerint: „Az elemzők egyetértenek abban, hogy  a  nemzetközi  turizmus felépülése  a koronakrízis  után  2021-ben  indul  el.  Most  az  a legfontosabb, hogy erősítsük az Úticél Németország iránti márkatudatosságot és hogy anticiklusos   marketinggel ráirányítsuk a   keresletet   utazási   kínálatunkra.  A   digitális formátumok és technológiák további lehetőségeket nyitnak meg számunkra, hogy célzottan építhessük ki az ügyfelekkel való kommunikációt, intenzívebbé tehessük a kapcsolatainkat  a   nemzetközi   turisztikai   szakmával   és   hogy   megoszthassuk   új   tapasztalatainkat   a németországi  turisztikai  partnereinkkel.  A  2020-as  krízishelyzetet  már  kihasználtuk  arra, hogy erőteljesebbé tegyük digitális profilunkat. Közösen megerősödve vezetjük majd ki a németországi beutazó turizmust a koronavírus krízisből. “

Open Data-/Knowledge Graph-projekt a felhasználási fázisban

 A DZT annak érdekében,  hogy  támogassa  a  szolgáltatókat  és  a  desztinációkat  a  globális  szereplők versenyében,  tovább fejleszti  az Open  Data-/Knowledge-Graph-projektet  a  németországi turisztikai szakmában. Az első eredmények 2021. második negyedévében várhatóak.

A virtuális rendezvények biztosítják a folyamatos szakmai kapcsolatot

A  nemzetközi  utazási  szakmával  való  kapcsolattartás  meghatározó  formája  2021-ben  is digitális lesz. Ezért a DZT kiállítóként minden külföldi képviseletével részt vesz az ITB Berlin NOW szakmai vásáron március 9–13. között. Ezáltal a Német Turisztikai Hivatal összeköti a küldőpiacok kiemelt szakmai résztvevőit, hogy helyreállító  stratégiákat  és  projekteket dolgozzanak ki a koronakrízisből egy közös nemzetközi piaci feldolgozás érdekében 2021-re, illetve hogy a párbeszédben jövőbeli perspektívák jöhessenek létre. A  fenntarthatósági  stratégiájának  keretében az ITB  NOW vásárral párhuzamosan a  DZT március  12-én  megrendezi  az  Akadálymentes  utazás  napját.  A  rendezvény  10  éves jubileuma alkalmából idén először virtuális formátumban kerül megrendezésre. 

  Az Úticél Németország legnagyobb incoming workshopja, a Germany Travel Mart (GTM) szintén   az   aktuális koronavírus-járvány  miatti  helyzet,  illetve  az  előző  év  pozitív tapasztalatai  miatt  ismét online kerül megrendezésre. Időpontja: 2021. április 25–27.

Digitális alkalmazások az intenzív ügyfélkapcsolat érdekében

A  DZT  a  virtuális  térben  további  formátumokat  is  felhasznál  a  végfelhasználókkal  való párbeszédben. Így például a mesterséges intelligenciára épülő chatbotok bevetése már az ötletelés és a tervezés időszakában megnöveli a szolgáltatási minőséget a potenciális vendégek számára. A közösségi média marketingben a DZT a virtual reality, augmented reality és mixed reality mellett többek között a gamification-re épít (játékosítás), hogy még jobban elérje a fiatalabb korosztályt, és felkeltse érdeklődését az Úticél Németország iránt.


Máltán tűzijáték festi az eget

Máltán tűzijáték festi az eget 

A színpompás tűzijáték előadások idén április 20. és 30. között öt helyszínen kerülnek megrendezésre.
Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein

Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein 

Emellett a határrendészet mobil egységei továbbra is végezhetnek bejelentetlen ellenőrzéseket.
Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban

Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban 

Fenntarthatóság állt az idei bécsi Ferien Messe fókuszában.
Köln már most focilázban ég

Köln már most focilázban ég 

Kölnben játszik a magyar csapat a futball EB-n. És mi lehet ott a 90 percen túl?
Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek

Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek 

Minden németországi határátkelőnél ellenőrzést tartanak a nyári futball Európa-bajnokság ideje alatt, jelentették be a hivatalos szervek.
Osztrák kisokos áramszünet esetén

Osztrák kisokos áramszünet esetén 

A körlevélből megtudható, hogy mi a teendő és a helyes követendő eljárás egy teljes és tartós áramszünet következtében kialakult helyzetben.
Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával

Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával 

Újabb szakasza készült el az S7-es gyorsforgalmi útnak Ausztriában.
Ha nyár, akkor Ausztria -  vulkánok, kristályok, császári látnivalók

Ha nyár, akkor Ausztria - vulkánok, kristályok, császári látnivalók 

Akik idén nyáron különleges élményeket keresnek, legjobb, ha nem is mennek messzire.
Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést

Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klub március 21-ei adásában beszélgettünk.
A hely, ahol a hegyi doktor rendel

A hely, ahol a hegyi doktor rendel 

A családi ház, illetve a rendelő, ahol a "Der Bergdoktor", azaz "A hegyi doktor újra rendel" forgatása zajlik immár 17 éve, valóban olyan, mint a filmeken.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.