hirdetés
hirdetés

Az angolok hazasiettek a francia nyaralóhelyekről

Mert az Egyesült Királyság több országgal szemben visszaállította a karanténkötelezettséget.

hirdetés

Ez azt jelenti, hogy ismét kötelező lesz a 14 napos karantén a Franciaországból, Hollandiából, Monacóból, Máltáról, valamint a Turks- és a Caicos szigetekről és Arubáról érkezők számára a koronavírus-járvány miatt. A rendelkezés szombat hajnaltól lép életbe, adja hírül a hvg.hu portál.

pixabay.com
pixabay.com

A hír eljutott az épp Franciaországban nyaraló britekhez is, akik tömegesen próbáltak hazajutni a határidő előtt. A kormány csütörtöki bejelentése után több százezer brit turista közül sokan gyorsan átütemezték a vakációjukat. A Csatorna-alagút működtetői már figyelmeztettek, hogy péntekre nagyrészt tele vannak foglalásokkal, és nincs elég hely arra, hogy mindenkit átengedjenek.

A nyaralók közül sokan dühösen fogadták a bejelentést, hiszen a rövid határidő miatt váratlan extra költségekkel kell számolniuk, ha haza akarnak jutni. Mások a Guardian cikke szerint megjegyezték, hogy Nagy-Britannia néhány térségében több koronavírusos esetet regisztrálnak, mint azokban a francia országrészekben, ahol ők nyaralnak.

Spanyolország után Franciaország a brit állampolgárok második legkedveltebb nyaralási célpontja. Az ország az elmúlt 24 órában 2669 új koronavírus-esetet regisztrált, a számok az elmúlt napokban folyamatosan nőttek.

Clément Beaune francia Európa-ügyi miniszter a londoni bejelentés után a Twitteren azt írta, ugyanilyen intézkedéseket foganatosítanak a britekkel szemben. Egyúttal sajnálatát fejezte ki a brit kormány döntése miatt, hozzátéve, reméli, hogy a dolgok mihamarabb visszatérnek a normális kerékvágásba.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai