hirdetés
hirdetés

Budapest a legnagyobb olasz szakmai vásáron

Idén 56. alkalommal rendezik meg a TTG Incontri szakmai kiállítás és vásárt a népszerű olasz üdülőhelyen, Riminiben. A város hoteljei a nyári főszezon után újra megteltek – ezúttal turisztikai szakemberekkel, akik a kísérőkiállításokat – SIA Hospitality Design és SUN Beach&Outdoor Style — is meglátogatják egyúttal.

hirdetés

A TTG Incontri Utazás Kiállításon a magyar stand az Európa Faluban kapott helyet, a szomszédos pavilonokban Világfalu, Olaszország és egyéb turisztikai szolgáltatók mutatkoznak be. A 48 m2-es Magyarország/Budapest stand a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) szervezésében, összesen 8 kiállítóval: a BFTK mellett a Budaventura Travel, a Mondial Utazási Kft. DMC, az Aktiv Tours Incoming Agency, a Quality Tours Hungary DMC, a Tour East Tour, a Pátria Tours és a Liberty Hungary DMC képviseli hazánkat.

A sok utazási irodás érdeklődőn kívül, számos olasz blogger mutat érdeklődést Budapest iránt; továbbá nagyszámú egyéni érdeklődő is felkeresi a standot, akik a már lefoglalt magyarországi utazásuk előtt érdeklődnek a hazai turisztikai kínálatról. A BFTK képviseletében Kovács Györgyi, a Budapest Kártya Divízió vezetője tárgyal a 3 nap alatt több, mint 60 szakmai érdeklődővel és több tucatnyi egyéni utazóval.

A TTG Incontri kiállításon mindösszesen 2.131 kiállító ad randevút egymásnak — ezek közel 30%-a tour operator vagy utazási iroda, 17%-a szállásadó, 15%-a desztinációs menedzsment szervezet, 13%-a pedig valamilyen digitális tartalmat, technológiát (mobilapplikáció, webhely, blog, webes analízis) népszerűsít. A mintegy 45 ezer résztvevő felerészben turisztikai szolgáltató (utazási irodák, utazásszervezők), 25%-ban szállásadó. 13%-os arányban képviseltetik magukat a marketing szervezetek, 5-5%-ban pedig az utasszállítással foglalkozó cégek, illetve a média képviselői.

A kiállítás szervezői nagy hangsúlyt fektetnek a zöld filozófiára, a szelektív hulladékgyűjtésen túl, idén a kiállítói katalógust is korlátozott számban nyomtatták csak ki. Olaszország Budapest 4. legnagyobb beutaztató piaca, a tavalyi évben 200 ezret is meghaladó vendégforgalommal és 572 ezer vendégéjszakával. A legtöbb vendég Észak-Olaszországból (Milano, Bologna, Rimini, Trieszt környékéről) érkezik Budapestre. 2019 első nyolc hónapjában (január-augusztus) közel 137 ezer olasz vendég több mint 390 ezer vendégéjszakát töltött el a magyar fővárosban.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai