hirdetés
hirdetés

Csak ide utazhatnak korlátozások nélkül a britek?

A britek egy hónap múlva óvatosan nyitnak, de csak 8 ország kap zöld lámpát.

hirdetés

A brit kormányzat május 17-én oldja fel a külföldi turisztikai célú utazások tilalmát. Egy friss jelentés szerint azonban egyelőre csak 8 országba adnak zöld lámpát a látogatók tömegeinek.

A brit turisták várhatóan a következő országokba utazhatnak hamarosan korlátozás nélkül:

    Egyesült Államok
    Ausztrália
    Új-Zéland
    Izrael
    Izland
    Málta
    Gibraltár
    Írország

Az utóbbi 5 állam kivételével lényegében egész Európa szigorított zónának minősül. Visszatéréskor az utazóknak legalább 10 napig karanténban kell maradniuk.

A britek úgy kalkulálnak, hogy Spanyolország, Görögország, Olaszország és Ciprus (vagyis a náluk megszokottan legnépszerűbb célállomások) egyelőre még a borostyán, vagyis a közepesen veszélyes országok listáján lesznek, mert a járvány ezeken a helyeken még koránt sincs lecsengőben. Június 28. körül azonban fordulhat a kocka, a brit kormányzat ugyanis legközelebb akkor kívánja felülvizsgálni a listát – írja a Daily Mail.

A br utazási irodák már érthetően sürgetnék a nyitást, de egyelőre csak Gibraltárban megnyugtató a helyzet, ahol a népesség teljesen átoltott, az esetszám pedig szinte nullára csökkent. Könnyű nekik: a brit tengerentúli területet nagyjából 33 ezren lakják, és az egész városállam kiterjedése körülbelül akkora, mint fél Kistarcsa.

Jól áll Izrael is, míg az utazásokat erősen szorgalmazó easyJet légitársaság merészen azzal számol, hogy május 17. után Franciaország, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Görögország, Horvátország, Ciprus és Törökország is zöld utat kapnak, vagyis mindenféle szigorú korlátozás nélkül látogathatók lesznek.

Forrás: Promotions.hu

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai