Kiutazás: Horvátország, Olaszország, Görögország a sorrend

Kiutazás: Horvátország, Olaszország, Görögország a sorrend 

Fölényesen megelőzte a többi úti célt Horvátország  a magyarok körében a nyár eddig eltelt részében az utasbiztosítási adatok alapján. A dobogóra még Olaszország és Görögország fért fel.
Péntektől könnyebb a beutazás Angliába

Péntektől könnyebb a beutazás Angliába 

Megszűnik a héten a külföldről Angliába utazók indulás előtti koronavírus-tesztelési kötelezettsége, és az érkezés után is elégséges lesz egy gyorsteszt, amelynek eredményét nem kell elkülönítésben megvárni - jelentette be szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.
KSH: szomszédos országokba indul a magyar

KSH: szomszédos országokba indul a magyar 

Tavalyhoz képest egyharmadával nőtt a külföldre utazások száma a harmadik negyedévben.
Az Egyesült Államok nem javasolja a Magyarországra utazást

Az Egyesült Államok nem javasolja a Magyarországra utazást 

Csehország után az USA is figyelmeztetést adott ki.
Karantén nélkül térhetnek vissza tőlünk a beoltott britek

Karantén nélkül térhetnek vissza tőlünk a beoltott britek 

Július 19-től nem kell karanténba vonulniuk azoknak a Nagy-Britanniában élő utazóknak, akik a brit kormány által a sárga, vagyis fokozott járványkockázatú kategóriába sorolt országokból, köztük Magyarországról térnek vissza a szigetországba, és a brit oltási kampány keretében kapták meg a koronavírus elleni vakcina mindkét dózisát - jelentette be csütörtökön Grant Shapps brit közlekedési miniszter.
A brit felnőttek több mint 70 százalékát beoltották

A brit felnőttek több mint 70 százalékát beoltották 

A szerdán ismertetett legfrissebb adatok szerint a brit felnőtt lakosság több mint 70 százaléka megkapta a koronavírus elenni oltás első dózisát, és csaknem 40 százaléknak mindkét adagot beadták.
Britek tömegei követelik vissza a pénzt az utaztatóktól

Britek tömegei követelik vissza a pénzt az utaztatóktól 

A britek, még az újranyitás előtt tömegesen le- vagy átfoglalták újtaikat, azzal azonban nem számoltak, hogy kedvenc úti céljaik karanténkötelesek maradnak. És ez bizony nem vis maior.
Szabad a szabadidős utazás

Szabad a szabadidős utazás 

Már csütörtök este meg is jelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet, amely a ki és beutazást szabályozza.

Csak ide utazhatnak korlátozások nélkül a britek? 

A britek egy hónap múlva óvatosan nyitnak, de csak 8 ország kap zöld lámpát.
Hétfőtől pénzbírság vár a Nagy-Britanniából szabadidős céllal kiutazókra

Hétfőtől pénzbírság vár a Nagy-Britanniából szabadidős céllal kiutazókra  

A brit kormány kedden ismertetett tervezete szerint jövő hétfőtől akár 2,2 millió forintnak megfelelő pénzbírsággal sújthatók mindazok, akik nyomós indok nélkül próbálnak Angliából külföldre utazni.

Tirolt csak negatív COVID-teszttel lehet elhagyni 

A brit és a dél-afrikai koronavírus mutáció terjedésnek megfékezése érdekében péntektől (02.12-től) csak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus teszteredmény birtokában lehet az ausztriai Tirol tartományt elhagyni. Súlyos pénzbírság jár a teszttel nem rendelkezőknek.

Megindulnak a magyarok a tengerpartokra 

A foglalások alapján sok magyar a koronavírus-járvány idején is egy mediterrán tengerparton akar nyaralni idén - mondta az InfoRádiónak Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Javul az utazási kedv és költés 

2018 II. negyedévében a külföldiek 14 millió alkalommal utaztak Magyarországra. A beutazások száma az egy évvel korábbihoz képest 3,6%-kal nőtt, ezen belül az egynapos utak száma 2,0%-kal csökkent, a többnapos tartózkodásoké 18%-kal emelkedett. 

Többet költenek, de kevesebb ideig maradnak a külföldi turisták 

Nőtt a beutazások és a kiutazások száma is a második negyedévben. A külföldiek viszont kevesebb időt töltöttek Magyarországon, de átlagos napi költésük magasabb volt, mint egy évvel korábban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.

Megfeleződött az orosz kiutazó turisták száma 

Két év alatt majdnem a felére esett vissza az Oroszországból kiutazó turisták száma, ugyanakkor van olyan desztináció, ahol hétszeresére nőtt az orosz vendégek száma

Két és félszer annyit költenek a kínai turisták, mint az amerikaiak 

2015 legfontosabb küldőországai Kína, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság, turisztikai célú költés tekintetében a kínaiak mindenkit vernek. A Turisztikai Világszervezet jelentése.

Turizmus Akadémia: városmárkázás, hotelkörkép, online értékesítés 

Őszi-téli kiutazási trendek, békéltető testületi eljárás az utazási irodák szemszögéből, új szállodai projektek Budapesten, az internetes értékesítés legfrissebb trendjei és sikeres márkaépítések – ezek voltak a témái idei őszi Turizmus Akadémiánknak.

Olcsóbban nyaralhatnak nálunk a németek 

Az euró gyengülése következtében számos távoli desztináció vált drágábbá azoknak az európai uniós állampolgároknak, akiknél euró a fizetőeszköz, köztük a németeknek is. Hat országban viszont tavalyhoz képest kedvezőbbé vált a nyaralás, írja a Die Welt.

Tour-operátorok értékelték a nyári szezont 

Megfordulni látszik a charterpiac évek óta tartó mélyrepülése, az idén végre újra több magyar utazott bérelt repülőgépekkel, mint az előző években. Az általunk megkérdezett tour-operátorok többsége szerint is jobb volt az idei nyár, mint a tavalyi, bár egyesek óvatosak még a jövőt illetően.

Belevágott a kiutaztatásba a Szallodak.hu 

Új üzletággal bővítette tevékenységi körét a Szallodak.hu. 

Meglódul-e a magyarok utazási kedve az idén? 

Nehéz megjósolni, mit hoz az idei kiutazási szezon. Vannak biztató előjelek – a belföldi fogyasztás enyhe fellendülése, a lakosság egy részének zsebében megmaradó nagyobb szabadon elkölthető jövedelem -, amelyek alapján a kiutazás erősödése prognosztizálható. A forintgyengülés és a választások eljövetele ellenben hagyományosan korlátozza a kiutazások alakulását. Itt a 2014. nyári charternaptár. 

Németország: egyre kedveltebb Bulgária és Horvátország 

Nem vitás, hogy Németország mint küldő ország a turizmusban évtizedek óta vezető nagyhatalom. Ezért egyetlen országnak sem közömbös, hogyan alakul a külföldre irányuló német forgalom, és abból ki hogyan részesedik.

2015-re a kínai turisták száma elérheti a 100 milliót 

2011-ben közel 70 millió kínai utazás irányult külföldre. Az UNWTO 2020-ban ezt a számot 100 millióra becsüli. Az idei első félév adatai alapján a tavalyihoz képest 12 százalékos növekedéssel számolhatunk, ami 77 millió külföldi utat jelentene, így stabil növekedés esetén a 100 milliós értéket akár már 2015-re is elérheti.

Felfelé ível a thaiföldi turizmus 

2012 első negyedévében tovább növekedett Thaiföld turizmusa, ami bizakodásra ad okot a Tourism Authority of Thailand kitűzött céljainak eléréséhez.

Kína a világ harmadik legkedveltebb úti célja 

Kína vált a világ harmadik legkedveltebb turistacélpontjává tavaly, és emellett a turizmus legnagyobb küldő országa Ázsiában.

Charterpiaci helyzetkép 

Nem indult túl biztatóan a kiutaztatók számára ez az év. Míg tavaly az arab tavasz tette kérdésessé a charterszezon sikerét, a télen a forint gyengülése, februárban pedig a nemzeti légitársaság csődje emelte az érdekelt felek adrenalinszintjét. A Malév bedőlése gyors újratervezésre kényszerítette a charterpiacot.

Kinek mekkora? 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési hivatal február 29-én közzétette az utazási irodák hatósági nyilvántartásának aktuális adatait. A szakmai köztudatban „kauciós listának” emlegetett adatsorokat átnézve számos érdekes fejleményt láthatunk.

Az utazási irodák kidobhatják a katalógusokat 

De ennél nagyobb bajuk is lehet a Malév leállása miatt - derült ki a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) beszámolájából, melyet pénteken az Utazás Kiállítás egyik konferenciáján tettek közzé. A MUISZ szerint „hosszú távon beláthatatlan károkat okozhat nem csak az utazási irodáknak, hanem az egész idegenforgalmi ágazatnak és ezáltal az ország gazdaságának” egy nemzeti légitársaság nemléte. Akár ezer utazási irodai dolgozó is az utcára kerülhet.

Megsínyli a magyar utazási szakma a drága eurót, az árfolyamok ingadozását 

Alaposan próbára teszi idén az utazási szakmát a keményvaluták magas árfolyama, a nyár megjósolhatatlan, a téli forgalom csökken, különösen a középső árkategóriájú utak eladása eshet vissza, de a beút sem jár olyan sokkal jobban a gyenge forint miatt.

Szervezett kiutazás: Görögország az élen 

2010-ben 850 ezer magyar turista utazott külföldre utazási irodák szervezésében, ez 7%-os növekedést jelent 2009-hez képest. A toplista élén Görögország áll, mögötte Olaszország és Ausztria.

Egzotikumok a téli charteres kínálatban 

Bár a nyári charterjáratok egy része egészen október végéig közlekedik, a hazai utazásszervezők már lázasan készülnek a téli időszakra.

Utazhatnak a kubaiak? 

Öt évtized elteltével külföldi turistautakra kaphatnak esetleg engedélyt a kubaiak egy reformcsomag értelmében, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra Havannában.

A magyar turizmus várható idei trendjei 

Idén várhatóan nem változik a legnépszerűbb úti célok listája, az áremelkedésnek pedig a korlátozott kereslet szab határt - hangzott el a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) keddi sajtóreggelijén. Munkatársunktól

A MUISZ évértékelése 

Bár a kiutazás nem változott jelentősen az idei évben az előző évhez viszonyítva a beutazó forgalomban profiltól függően változó volt az egyes irodák forgalma, Molnár Gabriella a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke szerint jövőre szerény növekedést várható minden területen.

A magyarok legnépszerűbb úti céljai 

Elkészült a Központi Statisztikai Hivatalnál a szervezett ki- és beutaztatás 2009-es évi forgalmi adatainak összesítése.

Srí lanka, Maldív, Mauritius 

Vi­dám ve­tél­ke­dő­vel egy­be­kö­tött prog­ram ke­re­té­ben mu­tat­ta be a Bu­da­vá­ri La­bi­rin­tus­ban ok­tó­ber 11-én a West Travel új, té­li ka­ta­ló­gu­sát a szak­má­nak. Az uta­zá­si iro­da a Köz­pon­ti Sta­tisz­ti­kai Hi­va­tal leg­utób­bi fel­mé­ré­se sze­rint a leg­na­gyobb ki­utaz­ta­tó Ma­gyar­or­szá­gon.

Egy ókori civilizáció nyomában 

„Két­fé­le em­ber él a Föl­dön – mond­ja Zám Ti­bor, a Best Reisen uta­zá­si vál­lal­ko­zás iro­da­ve­ze­tő­je –: aki járt már Egyip­tom­ban, és aki sze­ret­ne el­men­ni.” En­nek a mon­dat­nak az igaz­sá­gá­ról győ­ződ­het­tem meg ma­gam is, ami­kor az iro­da ál­tal szer­ve­zett szak­mai ta­nul­mány­út­ról vis­­sza­tér­tem."

Megállt az idegenforgalom 

A tu­riz­mus tör­té­ne­te ar­ról is szól, hogy egy há­bo­rú, vagy csu­pán csak egy fe­nye­ge­tett, bi­zony­ta­lan hely­zet men­­nyi­re visz­­sza­ve­ti az adott or­szág ide­gen­for­gal­mát.

Cél­pont a né­met fő­vá­ros 

Cél­pont a né­met fő­vá­ros
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!