hirdetés
hirdetés

Dubajban szigorítanak a turistaprogramokon

A dubaji hatóságok január 27-től több új biztonsági intézkedést vezetnek be a lakosok és a turisták koronavírus elleni védelme érdekében.

hirdetés

A friss irányelvek nagyobb távolságtartást írnak elő az emirátusban a magán összejöveteleken, esküvőkön, az éttermekben, az edzőtermekben és kórházakban.

Az esküvőkön, társasági eseményeken és magánpartikon csak a legközelebbi hozzátartozók vehetnek részt, a megengedett vendégek maximális száma 10 fő. Az irányelv otthoni és szállodai rendezvényekre egyaránt vonatkozik - írja a khaleejtimes.com.

A dubaji éttermek asztalait három méteres távolságra helyezik egymástól a korábbi két méteres távolságot növelve. Ezenkívül az egy asztalnál ülők számát hétre korlátozták a korábbi tízhez képest. A kávézókban asztalonként csak négyen ülhetnek. Az asztalok közötti távolságot itt is három méterre növelik. A dubaji fitneszközpontokban és edzőtermekben ugyancsak 3 méteres távolságot kell tartani.

A Dubaji Turisztikai Hivatal átmenetileg felfüggesztette a szórakozóhelyek működését. Ez azután történt, hogy a hatóság 200 esetben észlelt szabálysértést a biztonsági előírások terén, és három hét alatt mintegy 20 létesítményt zárattak be. A hajók fedélzetén vagy az úszó éttermekben „további értesítésig” semmilyen szórakoztató tevékenység nem engedélyezett.

A hivatal tájékoztatása alapján azonban az élő események, köztük Amr Diab egyiptomi sztár koncertjei a Dubai Nemzetközi Stadionban és Enrico Macias fellépése a Dubai Operában a tervek szerint folytatódnak. Ezeket az eseményeket szigorú biztonsági intézkedések mellett tartják, beleértve a minimum 2 méteres távolságtartást és a maszkok viselését. A helyszínek kapacitása csökkent: 4 négyzetméternyi területet kell egy fő számára biztosítani.

A kórházak és a nappali sebészeti klinikák február 19-ig nem végeznek műtéteket, csak a sürgősségi orvosi beavatkozások megengedettek.hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai