hirdetés
hirdetés

Enyhítés az amerikai utazási szabályokban

Azok az amerikaiak, akik a Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcinák esetében mindkét, a Johnson and Johnson esetében pedig a szükséges egy dózist megkapták, mostantól anélkül is utazhatnak az országban, hogy előtte tesztelték volna őket, vagy utána karanténba kellene vonulniuk

hirdetés

Szakértők attól tartanak, hogy az Egyesült Államokban újabb fertőzési hullám indulhat el, amelyért részben a felelőtlen utazásokat okolják. 

pixabay.com
pixabay.com
 

A Fehér Ház Covid-19 munkacsoportjának tájékoztatója előtt az amerikai elnök is megszólalt az ügyben. Joe Biden ismét arra kérte az embereket, hogy próbálják meg megtartani a vírus leküzdése érdekében elért eddigi eredményeket. "Az esetek száma ismét emelkedik. A vírus sok helyen gyorsabban terjed. Bizonyos államokban a halálesetek száma is emelkedik. Tehát kérem, könyörgöm: ne adjuk most fel azt, amiért olyan keményen megküzdöttün."- fogalmazott az elnök. 
Korábban a CDC a beoltott embereket is arra kérte, hogy kerüljék a felesleges utazásokat, de már akkor megjegyezték, hogy frissíteni fogják iránymutatásaikat, amint nő az oltást kapott állampolgárok száma. "Napról napra több adat áll rendelkezésükre és ezért változtatják meg az útmutatásait" - mondta pénteken az AP amerikai hírügynökségnek Dr. Ali Khan, a Nebraskai Egyetem Közegészségügyi Főiskolájának dékánja. Khan szerint a mostani bejelentés megerősíti, hogy az oltások biztonságosak és hatékonyak, és további ösztönzést jelent az emberek számára, hogy beoltassák magukat.
 A Fehér Ház adatai szerint az Egyesült Államokban több mint 100 millió ember - vagyis a lakosság körülbelül 30 százaléka - kapott legalább egy adag, koronavírus elleni vakcinát. Az elmúlt egy napban csaknem 4 millió embert oltottak be. Ez azt jelenti, hogy az előző hét napra vetített napi átlag megközelíti a 3 millió főt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai