hirdetés
hirdetés

Google: mit keresett Magyarország és a világ 2015-ben?

Mi érdekelte leginkább az országot és a világot 2015-ben? Kikre voltak az internezők a legkíváncsibbak idén? Mire vágytak leginkább és milyen hírekre kerestek rá a legtöbben?  Melyik koncert és színház volt a legérdekesebb a keresések tükrében? Google-keresések tükrében az év.

hirdetés

Az internet eltejedésével együtt alapvetően változott meg az információszerzés módja is. Ezt jól jellemzi, hogy ma már havonta több 100 milliárd keresést indítanak a Google keresőben. Azonban még így is 100 Google keresésből átlagosab 15 olyan van, melyre korábban még soha senki nem keresett.

A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat. A Google a keresőbe világszerte évente beírt több ezer milliárd kifejezés összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak az egyes országoknak és az egész világnak. A népszerű kereséseket kétféle módon mérik. A legtöbbször keresett kifejezések mellett a Google egy összetett statisztikai módszerrel az év új kedvenceit érdekességeit és feltörekvő sztárjait azonosítja. Ehhez az év “felkapott” kereséseit szűrik ki, melyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használnak.

Éden Hotel, Való Világ 7, egy szókirakó játék, az Ötöslottó, a Szürke ötven árnyalata és az Eurovíziós Dalfesztivál vezetik idén a Google magyarországi keresési toplistáit. Idén 15. alkalommal összesítették az év legnépszerűbb kereséseit bemutató listákat, melyekből kiderül kik és mik keltették fel leginkább az emberek érdeklődését, milyen ügyek és botrányok, mindennapi problémák foglalkoztatták leginkább Magyarországot és a világot 2015-ben. A legfelkapottabb magyarországi netes keresések között feltűnik többek között Vágó István, a Madách Színház, a Charlie Hebdo és Szíria de az is, hogy vajon ki lehet az igazi lelkitárs és az is, hogy a legtöbb netező fogyni akar. Eközben a világ legfelkapottabb kereséseinek idei toplistáját Lamar Odom amerikai kosárlabdázó, a Charlie Hebdo és az Agar.io nevű játék vezette.

A Google 2015-ben több mint 70 országban készített keresési toplistákat. A világ figyelmét leginkább felkeltő embereket, eseményeket, híreket a google.com/2015 oldalon lehet elérni.

(forrás: Google/GyártásTrend)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai