Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Külföldi utazás, mobilfizetés, letiltás elkerülése

Külföldi utazás, mobilfizetés, letiltás elkerülése 

Külföldön járva is használhatjuk az idehaza jól ismert mobilfizetési megoldásokat. Pár dologra azonban érdemes odafigyelni.
Google: a Plitvicei-tavak nemzeti parkja vezető helyen

Google: a Plitvicei-tavak nemzeti parkja vezető helyen 

Több mint kétmillió rákereséssel, a Google adatai alapján, Horvátországban a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot készültek felkeresni tavaly a legtöbben.
Google keresési trendek 2023

Google keresési trendek 2023 

A Google Kereső nagyméretű információs bázisának köszönhetően évek óta segíti a felhasználókat abban, hogy megtalálják a számukra fontos információkat és tudnivalókat. A vállalat, összegyűjtve keresőmotorjának legfrissebb adatait, idén ismét közzétette a leggyakoribb keresések listáit, bemutatva, hogy mely témakörök érdekelték 2023-ban leginkább a felhasználókat Magyarországon és az egész világon.
Mit terveznek idén nyárra a magyarok? A Google keresési adatai alapján

Mit terveznek idén nyárra a magyarok? A Google keresési adatai alapján 

A turizmus idén újra növekedési pályára állhat. A Google keresési adatai arról árulkodnak, hogy a magyarok all inclusive álomnyaralásokat terveznek. Az idei böngészések alapján nem csökken a belföldi úti célok népszerűsége a külföldi desztinációk iránti felfutó érdeklődés mellett sem.
Még egy koporsószög a hoteleknek az új Google-fejlesztés?

Még egy koporsószög a hoteleknek az új Google-fejlesztés? 

A Google már nem csak a dedikált aloldalain, hanem keresőjében és térképszolgáltatásában is megjeleníti partnereinek ajánlatait, ahonnan közvetlenül indítható a szállásfoglalás - írja a bitport.hu.
Magyarországon is elérhető a Google kerékpáros útvonaltervezője

Magyarországon is elérhető a Google kerékpáros útvonaltervezője 

Többéves előkészületet követően, Magyarországra is kiterjesztette a Google az útvonaltervező kerékpáros alkalmazását - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Budapesten az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.
Uniós kuffervizit a Google-nél az utazási szolgáltatások miatt

Uniós kuffervizit a Google-nél az utazási szolgáltatások miatt 

Az Európai Bizottság arra szólította fel hétfőn a Google-t, hogy az uniós jogszabályoknak megfelelően tegye átláthatóvá keresőprogramja működési elvét a keresési találatok sorrendjének meghatározása terén; különben az amerikai internetes szolgáltató szankciók bevezetésével nézhet szembe - tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn - írja a napi.hu.
Google-fejlesztés turisztikai vállalkozásoknak

Google-fejlesztés turisztikai vállalkozásoknak 

A Google új, Travel Insights elnevezésű eszközének segítségével a hazai turisztikai iparág és az annak részeként tevékenykedő számos kis- és középvállalkozás egyszerűen nyomon követheti a turizmus aktuális trendjeit, valamint előre tervezhet ebben a szinte kiszámíthatatlan időszakban.
A Google szintet lép: nyílik első, valós térben lévő üzlete

A Google szintet lép: nyílik első, valós térben lévő üzlete 

A sok-sok felugró online ablak után nem meglepő, hogy a vadonatúj kereskedelmi egység falait is ablakok százai borítják a Google első igazi üzletében.

Ösztöndíj-program szállodásoknak  

A ‘Grow Hungary with Google’ keretében a vállalat partnereivel közösen számos díjmentes eszközt, programot, speciális útmutatót és együttműködést kínál vállalkozók, startupok és magánszemélyek támogatására.

Pert nyertek a francia szállodások a techóriással szemben 

A Google egymillió eurós bírságot kénytelen fizetni Franciaországnak, amiért az országban megtévesztő szállodai értékelési rendszert hozott létre. Az egytől-ötig csillagozott hivatalos besorolását, felváltotta a saját kritériumai szerint megalkotott rangsorolással - írja a mandiner.hu.

Új utazási trendek a Google-keresések alapján 

A COVID–19-világjárvány teljesen átformálta 2020-as terveinket, így turisztikai preferenciáinkat és szokásainkat is. A lezárások és az utazási tilalmak jelentős hatást gyakoroltak a globális iparágakra, de különösen az utazási ágazatot érték súlyos károk. A Google megvizsgálta az aktuális turisztikai keresési trendeket, hogy képet adjon, hogyan vélekednek a magyarok az utazásról és a turizmusról ezekben a példátlan időkben. Az iparágban működő vállalkozások pedig felhasználhatják ezt a tudást ahhoz, hogy a lehető legjobban alkalmazkodjanak a jelen helyzethez, illetve felkészüljenek a következő időszakra.

Túljelentkezés volt az MTÜ és a Google közös workshopjain 

2017. októbertől decemberig hat budapesti és vidéki helyszínen tartott Digitális Turisztikai Workshopot a Google a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben kifejezetten a magyar turisztikai ágazat kis- és középvállalkozásai számára. Az ingyenes képzés célja a digitális kompetenciák fejlesztése volt, melyhez a turisztikai területről vett példákat és esettanulmányokat mutattak be az előadók. A jelenlévők száma meghaladta az előre tervezettet, a képzéseken összesen 620 fő vett részt. 

Harmadszor is ingyenes turisztikai workshop az MTÜ-vel 

Egy hónap alatt négy különböző helyszínen tart Digital Turisztikai Workshopot a Google a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködésben kifejezetten a magyar turisztikai ágazat kis- és középvállalkozásai számára.

FRISSÍTVE! Ingyenes turisztikai workshop sorozatot indít a Google és az MTÜ 

Egy hónap alatt négy különböző helyszínen tart workshopot a Google Digital Workshop a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben kifejezetten a magyar turisztikai ágazat kis- és középvállalkozásai számára. A sorozat célja a digitális kompetenciák fejlesztése, ehhez példákat és esettanulmányokat is bemutat majd a workshop sorozat, és az előadók is a turisztikai területről érkeznek majd.

A magyar piacon is debütál a Google két új utazási terméke 

Főhet az utazási irodások feje: két olyan eszköz debütál hamarosan a magyar piacon, amelyek révén jelentősen erősíti pozícióját az online utazási szolgáltatások piacon a Google.

A vevőnek továbbra is igaza van 

Utazási döntéseink hátterében megállíthatatlannak tűnő arányban állnak az okos telefonok, alkalmazások — hívták fel a figyelmet a Google egyik illusztris budapesti helyszínén, a budapesti Google Grundon rendezett, Travel Goes Digital című konferenciáján.

Még egyszerűbben tervezhetjük meg vasúti utazásainkat a Google Térképen 

Számos vonat viszonylatjelzésekkel, illetve számokkal és külön színekkel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben, amelyet a közelgő ünnepekkor a vasúti utazások megtervezéséhez is érdemes használni.

Orgazmust, origami sárkányt és Depeche Mode koncertet akarnak a magyarok 

Egészen elképesztő dolgokra kerestünk idén Magyarországon a Google szerint. Hegesztés, pokémon, Izaura TV. A Kreatív Online cikke.

Komplett utazástervezővel rukkolt elő a Google 

50 százalékkal megnövekedtek az utazási keresések a Google-ben, erre pedig nem mással, mint egy új alkalmazással és egy régi kiterjesztésével reagált a cég.

Ősztől folytatódnak a MUISZ vacsorák 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége az ősz beköszöntével folytatja a turisztikai szakma által kedvelt rendezvénysorozatát, a MUISZ vacsorákat. Szeptember 19-én az Up & Down étterem ad otthont az eseménynek, melynek kiemelt vendége dr. Somogyi Zoltán, az UNWTO főtitkárhelyettese lesz.

A Google helyett birkák készítik az utcaképeket a Feröer-szigeteken 

Nem vártak tovább a Google-ra a Feröer-szigetek lakói, hogy a Street View szolgáltatáshoz feltérképezze az atlanti-óceáni szigetcsoportot, birkák segítségével - Sheep View 360 néven - saját maguk készítenek helyi "utcaképeket".

Google-elemzés a beutazó turizmusról 

A Google Magyarország egyik vezetője öt országra kiterjedő, másutt eddig nem publikált turisztikai kutatásukról számolt be vendégeinknek a Sofitel-brandhez nemrégiben kapcsolódott elegáns pesti házban, a Hotel Nemzeti Budapest Mgalleryben. Ahol úgy történt az átpozicionálás, hogy közben a szálloda egy percre sem zárt be, mondta el Balzer Timea igazgatónő, aki vendéglátóként köszöntötte találkozónk résztvevőit.

Fantasztikus üzleti húzás a Google-től 

Ne lepődjön meg, ha hamarosan logók lepik el a Google Maps-et, a keresőóriás ugyanis a térképére is mint potenciális hirdetőfelületre tekint.

Hely, szállás, márkaismeret 

Nyakunkon a turisztikai főszezon. Egyesek elégedetten nézegetik szállodájukban a következő hónapok foglalási számait, másoknál vészforgatókönyv készül, mit tegyenek, hogy valamiképp megtöltsék nyárra a még üresen tátongó helyeket. A Google öt országra kiterjedő turisztikai kutatása alapján arról beszélgetünk Boros Botonddal, a Google magyarországi marketingvezetőjével, honnan, miképp indulnak hozzánk a turisták. Mi az a hívószó, amely a legjobban érdekli az utazókat, milyen témára kattintanak rá a legtöbben, és miképp alakult az elmúlt időszakban a mobilos keresések száma?

Bárki eljuthat immár a világ legmagasabb hegycsúcsaira 

Ma már a Google Street View segítségével két email váltás között az irodában, vagy hazafelé a buszon is tehetünk virtuális kirándulást a világ legmagasabb hegycsúcsaira. Az április 22-i Föld napja alkalmából összegyűjtöttük a digitálisan bejárható magaslatokat, amelyekről a Google Trekker kamerája elképesztő panorámaképeket rögzített.

Nincs olyan, hogy online meg offline marketingstratégia 

Téveszme, hogy az online és offline tér marketingstratégiáját külön oszlopban kell vezetni. De tévhit az is, hogy csak az online hirdetések hatékonyságának növelésével kell a cégeknek foglalkozni, az offline pedig lassan mehet a kukába – ez volt a két visszatérő gondolat március 7-én a Kreatív és a Google közös szervezésében megrendezett Digital Branding Reggelin. A két platform együttélését már csak az is alátámasztja, hogy a magyarok 49 százaléka tévézés közben internetezik is.

Google: mit keresett Magyarország és a világ 2015-ben? 

Mi érdekelte leginkább az országot és a világot 2015-ben? Kikre voltak az internezők a legkíváncsibbak idén? Mire vágytak leginkább és milyen hírekre kerestek rá a legtöbben?  Melyik koncert és színház volt a legérdekesebb a keresések tükrében? Google-keresések tükrében az év.

Online sétálhatunk az Operában és a Zeneakadémián 

A Magyar Állami Operaház, a Zeneakadémia, világszerte több mint 60 kulturális intézmény és a Google Kulturális Intézet egyedülálló és interaktív kalandra hívja az előadó-művészet, zene, dráma, tánc, opera és kultúra iránt érdeklődőket. Ma nyílik meg az online kiállítás, melynek segítségével bárki kiállhat a világot jelentő deszkára és a művészek szemével nézhet körül többek között a Carnegie Hall színpadán és bepillanthat a Zeneakadémia vagy a Magyar Állami Operaház termeibe.  

Egy Google-autó bánta az őrült spanyolországi paradicsomcsatát 

Súlyosan károsodtak a kamerák, letörtek a tükrök, az ablaktörlők, behorpadt a motorháztető a Google autóján, amely a Tomatina nevű világhírű spanyolországi paradicsomcsatáról készített felvételeket - közölte a cég csütörtökön.

Utazóréteget is kapott a megújult Google Earth 

A Google Earth 10. születésnapja alkalmából több újdonsággal is készült az utazást kedvelő internetezőknek.

A Dunán lehet hajózni a Street View-val 

Elkészült a hat Duna menti ország három fővárosát – Budapestet, Pozsonyt és Belgrádot –, több más települését és a Duna-parti természetet, így például a Dunakanyart is hajóról bemutató Street View.

Ilyen részletesen még nem látta a világ street artjait 

A Google Kulturális Intézetének oldalán már több mint tízezer street art alkotást és a köztéri művészetet bemutató mintegy 260 kiállítást nézhetnek meg az internetezők.

Megpróbálja kiszűrni a kamu oldalakat a Google 

Hamarosan megváltozik a Google algoritmusa, melyen a kereső találati listáján való rangsorolás alapul.

Országimázsépítő dizájn a Google irodájában 

Remek képes összeállítást közölt a Behance a budapesti Google-irodájáról, amit kicsivel később ugyan, de a magyar média is felkapott. A Google eleve híres innovatív munkahelyi tereiről, a magyar iroda pedig igazán egyedire sikerült.

Járja be a moszkvai Nagyszínházat a Google segítségével! 

Virtuális kirándulást tehetnek ezentúl az internetezők a moszkvai Bolsojban a Google és a neves orosz teátrum együttműködése révén.

Hogyan fordítsunk le egy orosz utcai táblát angolra? 

Természetesen a Google segítségével. Legújabb fejlesztésük úttörő lesz a tech piacon.

Ezekre kerestünk legtöbbször idén a Google-ben 

A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat. A Google a keresőbe világszerte évente beírt több ezer milliárd kifejezést összegzi, majd ezekből listákat készít. Itt vannak a magyar eredmények. 

Dubajban is elindult a Street View 

A jövőben már Dubaj utcáit is bejárhatja a Google Street View segítségével. Az arab városok közül elsőként csatlakozott Dubaj a Street View rendszeréhez.

Bekerültek a BKK forgalmi adatai a Waze-be 

Péntektől a Google tulajdonában lévő közösségi navigációs programban, a Waze-en is elérhetőek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) forgalmi információi.

Fizetős lesz a reklámmentes internet 

A Google legújabb projektje, a Contributor lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy amennyiben fizetnek, úgy a szolgáltatáshoz kapcsolódó webszájtokon nem lehet majd reklámot látni. 

A Google virtuális kiállításán a magyar rendszerváltás 

Közös virtuális kiállítással emlékezik a rendszerváltás 25. évfordulójára az OSA Archívum és a Google.

Google-térképen a BKK 

Pénteken a Google térképszolgáltatásában is megjelentek a Futár-rendszer által kezelt valós idejű járatinformációk - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Google az MTI-vel.

Google-kamerával járja a sivatagot Raffia, a teve 

Új kihívás elé kerültek a Google utcaképének kamerái: az arab sivatagot térképezik fel. A megoldás: Raffia, a teve. Az ő hátán járhatjuk be a távoli tájat. Megmutatjuk, hogyan.

Akár 1 millió eurós büntetés is jöhet 

A legtöbb vállalat nem készült még fel az Európai Unió új adatvédelmi szabályozására, mely jövő évben lép hatályba. A büntetés mértéke pedig kellőképpen elrettentő.

Facebook vagy Google? 

A XXI. században mindenki jó ár-érték arányban hirdethet és lemérheti annak eredményességét, csak éppen nagyon tisztában kell lenni a praktikákkal ahhoz, hogy valóban megérje.

Hamarosan a dunai vízi utat is böngészhetjük Google Street View-n 

Megkezdi a dunai vízi út fotózását a Google, a magyarországi, mintegy 400 kilométeres Duna-szakaszt is végig lehet majd járni virtuálisan a kereső Street View szolgáltatásának segítségével.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!