hirdetés
hirdetés

Guinness-rekordra hajt a Viking egyik luxushajója

Augusztus 31-én kihajózott Londonból a Viking Sun, ami 930 vendéget visz egy 245 napig tartó luxusutazásra a fedélzetén. A cég egészen a Guinness Rekordok Könyvéig szeretne elhajózni, a leghosszabb luxushajóút kategóriájában, írja a CNN.

hirdetés

A Viking Sun a 245 napig tartó úton hat kontinens 51 országának 111 kikötőjében fog kikötni. A Londontól Londonig tartó hajóút eljut Skandináviába, a Karib-szigetekre, Dél-Amerikába, a Csendes-óceáni szigetvilágba, Ausztráliába, Ázsiába, a Földközi-tengerre, és vissza az Egyesült Királyságba. A 930 utas 23 városban fog megszállni az úton. A legolcsóbb jegy 92 990 dollárba (nagyjából 27,5 millió forint) kerül a CNN szerint, ebben szerepelnek a business class repülőjegyek és az étkezés is. A hajó 745 láb (227 méter) hosszú, 10 különböző étterem van rajta. Mind a 465 kabinnak van saját terasza.

A hajón van színház, könyvtár, úszómedence és egy wellness-részleg is, kaszinó viszont nincsen, ahogy gyerekek sem, mert a Viking 18 évnél húzza meg a legalacsonyabb korhatárt. A szolgáltatások között szerepelnek szakértői előadások, TED-vetítések és rezidens történészek is vannak a hajón.

A Vikingnek nem éppen makulátlan a megítélése 2019-ben, idén márciusban egy óceánjáró hajójuk motorja állt le norvég vizeken, innen helikopterrel kellett kimenteni az utasokat. Április elsején egy hajójuk ütközött egy tankerrel, majd május 29-én megtörtént Budapesten a Hableány-tragédia is, amikor a Viking Sigyn ütközött a nála sokkal kisebb városnéző hajóval. A balesetben 28-an haltak meg. A kapitány azóta előzetesben van.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai