hirdetés
hirdetés

HOTREC-közgyűlés Lyon-ban

A december 2-3-án tartott 83. közgyűlés résztvevői aggódnak az ágazat miatt, és kérik a döntéshozók sürgős támogatásnövelő intézkedéseit.

hirdetés

A vendéglátás-szállodaipar európai képviselői aggódnak a koronavírus ismét gyorsuló terjedése és az emiatt bevezetett korlátozások miatt. A résztvevők arról tanácskoztak, hogyan lehetne elkerülni az ágazat további veszteségeit, elősegíteni a vállalkozások túlélését, életképességük növelését.

Rugalmasság az ágazat részéről

Az elmúlt közel két évben a vendéglátás-szállodaipar szektor nagyfokú rugalmasságot mutatott és annak érdekében, hogy vendégeket fogadhassanak betartották az egészségügyi és egyéb biztonsági előírásokat, szabályokat. Látni kell azonban, hogy a koronavírus járvány 20. hónapjában továbbra is a vendéglátás-szállodaipar szenvedi el a legnagyobb veszteségeket.

A válságon még nem vagyunk túl: a járványnak nincs vége, a turizmus-vendéglátás egyes szegmensei – így az üzleti utazás és a MICE – még bizonytalan ideig komoly nehézségekkel fognak szembenézni. Az ágazat szereplői elkötelezettek a fenntarthatóság, digitalizáció és a munkaerő megtartás hosszú távú céljainak elérésében, de ezeknek a céloknak az eléréséhez mindenekelőtt a vállalkozások túlélését kell biztosítani, hangsúlyozták a HOTREC képviselői.

Pénzügyi támogatás nélkül nem megy

A Közgyűlés résztvevői egyetértettek abban, hogy járvány következő hulláma miatti korlátozások átvészeléséhez az ágazatnak azonnali pénzügyi támogatásra van szüksége, illetve további támogatások szükségesek a középtávú negatív hatások kompenzálására, valamint a digitalizáció és a fenntartható működés megteremtéséhez. Az is rendkívül fontos, hogy EU szinten a COVID-19 elleni intézkedések a tagországok teljes támogatásával, összehangoltan valósuljanak meg.

A HOTREC elnöke, Jens Zimmer Christensen szerint „Közgyűlésünkre a turizmus-vendéglátás szektor számára igen nehéz időszakban, a közel két éve tartó folyamatos kihívások után, a koronavírus járvány újabb hullámának kezdetekor kerül sor. Most minden eddiginél nagyobb szükség van a nehézségekkel és bizonytalansággal szembenéző milliónyi vállalkozás, KKV és munkavállaló támogatásának folytatására. Megtanultuk, hogy a bezárt üzletek újranyitása nem azonos a helyreállással.”

Ciprus is belépett

Ebben a válságos időszakban örömteli a HOTREC részére, hogy új tagként üdvözölhetik a Ciprusi Szállodaszövetséget, és ezzel 46-ra nőtt a tagok száma 35 európai országból. Ezzel kapcsolatban Marie Audren – a HOTREC ügyvezető igazgatója – kijelentette, hogy „a HOTREC örömmel fogadta a Ciprusi Szállodaszövetséget és bíznak benne, hogy know how-jukkal hozzájárulnak az európai turizmus-vendéglátás válságból való kilábalásához, hogy az ágazat továbbra is az európai gazdaság fontos pillére legyen. 

(forrás: MSZÉSZ)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk