hirdetés
hirdetés

Így romlott a maláj légitársaság pénzügyi helyzete

Jelentősen romlott a Malaysia Airlines pénzügyi helyzete az első fél évben, a kuala lumpuri légitársaság az első fél évben 750 millió ringgit (56 milliárd forint) veszteséget jelentett, amely 65 százalékkal nagyobb a 2013 első félévinél.

hirdetés

A tavalyi évet 1,1 milliárd ringgit adózás utáni veszteséggel zárták. A légitársaság honlapján csütörtökön közzétett jelentés szerint az év első hat hónapjában az árbevétel 2 százalékkal esett, és tovább rontotta a helyzetet, hogy a kiadások 4 százalékkal nőttek, ezen belül a kerozinköltség 12 százalékot emelkedett. Járataik töltöttsége jelentősen, 9,5 százalékponttal 68 százalékra csökkent.

Ennek következtében a társaság közlése szerint elkerülhetetlenné vált a cég átstrukturálása, amelyre a 370-es és a 17-es járatuk elvesztése előtt is szükség lett volna.
Fél éven belül a Malaysia Airlines két Boeing 777-200-as repülőgépével történt légi szerencsétlenség, amelyekben összesen 537-en haltak meg. Március 8-án a Dél-kínai-tenger felett tűnt el a 370-es járatuk, míg július 17-én a 17-es járat gépét lőtték le Kelet-Ukrajna felett.

Az elmúlt 12 hónapban a cég részvényeinek árfolyama több mint 20 százalékkal esett.
Az átalakítás részeként az állam felvásárolja a jelenleg magánbefektetők kezében lévő részvényeket 1,4 milliárd ringgit értékben.

A Malaysia Airlines Malajzia nemzeti légitársasága, 1947 óta működik, több mint 80 célállomásra repülnek 88 repülőgéppel.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai