hirdetés
hirdetés

Kambodzsa készül a covid utáni időszakra

2020 január és október között 1,27 millió turista látogatott a Kambodzsai Királyságba, ami 76%-os csökkenést jelent az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva.

hirdetés

Az ország Idegenforgalmi Minisztériuma háromlépcsős tervet készített az idegenforgalom helyreállítására a 2020-2025 COVID-ot követő időszakra. Az első fázis 2021-ben a COVID-19-et követően egy krízis központ felállítása, a teendők kiértékelése és a turizmus újraindítása, majd a 2022-2023 a helyreállítási programot célozza meg. 2024-2025-ben a jövőbeni új tervek kerülnek napirendre. A járvány lecsengése utáni időszakra új idegenforgalmi termékek bevezetését tervezik. 

pixabay.com
pixabay.com

A kormány speciális infrastruktúra kiépítését kezdte meg Preah Sihanouk és Siem Reap provinciákban. Különös fontossággal bír az új Siem Reap-i repülőtér várható 2023-as megnyitása és számos új gyorsforgalmi út kiépitése, amely lehetőséget biztosít az eddig nehezen megközelithető desztinációk elérésére. Fontos szerepet szánnak a szakmában dolgozók magas szintű szakmai képzésére és megfelelő számú szakember biztosítására.

A kilábalás idejére két forgatókönyvet vázolt fel a minisztérium. Az elsőben, amennyiben sikerül a COVID-19-en úrrá lenni 2021-ben, várhatóan az idegenforgalmi szektor teljesítménye 2023-ra teljesen helyreállhat. A második lehetőség szerint, amennyiben a vírus legyőzése lassúbb tempóban megy végbe, az idegenforgalom csak 2025-ben fogja elérni a 2019-es szintet. , tájékoztatott Sárdi Rudolf a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának képviselője.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai