hirdetés
hirdetés

Kambodzsában az ökröket is elérte a COVID-19

A Kambodzsai Királyság idegenforgalmát, hasonlóan a többi környező országhoz drámaian érinti a COVID-19 virus megjelenése és terjedése. A fővárostól 60 kilométerre északra található Kampong Chhnang városa komoly turisztikai vonzerővel rendelkezett. Eddig.

hirdetés

pexels.photo
pexels.photo

Az idegenforgalomra alapozó bevétel különleges feltételeként 120 ökrös szekér várta a szárazföldön és vízen érkező turistákat. Több száz éves templomokat látogathattak, és megismerkedhettek a helyi lakosok életével az eredeti kambodzsai népi kultúrával. Gazdag madárvilág, zöld rizsültetvények és a lélegzetelállító szépségű Pea Reang Lake, csak egy néhány a látnivalók közül.

Naponta 300-400 turista érkezett, akik biztosították a helyi lakosság megélhetését és ideális lehetőséget nyújtottak Phnom Penh-ből egynapos kirándulásokra. „ Egy-egy rövidebb túra ára 5-6 dollárba került.” mondta ezzel kapcsolatban Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának Magyarországi és Kelet-európai képviselője.

A turizmus leállása kényszerítette a falu lakóit, hogy az ökröket a vágóhídra küldjék. Így az ökrös kocsik elhagyatottan állnak a helyi posta épülete előtt vagy a cölöpre épült házak alagsorában.

Az Ökrös Kocsi Szövetségének elnöke (igen, ilyen is van!) reményének adott hangot, hogy a sok évtized alatt felépített idegenforgalmi szektort a járvány elmúlásával sikerül vissza állítani. Egy pár ökör beszerzési ára 1000 dollár körül mozog. Így az állatok pótlása rendkívüli nehézséget okoz majd a falu lakóinak.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai