hirdetés
hirdetés

Leáll a tömegközlekedés Vuhanban, arra kérik az embereket, maradjanak otthon

A hatóságok a koronavírus által okozott tüdőgyulladás miatt leállították a tömegközlekedést Vuhanban és arra kérték a 9 milliós város lakóit, hogy ne hagyják el a várost.

hirdetés

A vírus gócpontjaként azonosított kelet-kínai nagyvárosban már csak azért is súlyos döntés a város közlekedésének leállítása, és az otthon maradásra bátorítás, mert most ünneplik a kínai holdújévet, amikor mindenki kínai útra kel.

A város repülőtere és a vasúti pályaudvarai nem fogadják az elutazókat, a busz, metró, komp és hosszútávú közlekedési eszközök pedig teljesen leállnak.

 

A koronavírus okozta megbetegedésekben eddig több mint ötszáz esetet jelentettek és 17 ember vesztette életét, egyes források szerint azonban ennél sokkal több lehet a betegek száma. A vírus egy vuhani halpiacról indult el, ahol vadonban élő állatok illegális kereskedelme zajlott.

A vírust több kínai régióban, az Egyesült Államokban, Thaiföldön és Dél-Koreában is kimutatták már. Az egyébként is teljesen elszigetelt Észak-Korea teljesen lezárta határait a külföldi turisták előtt.

(forrás: BBC)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai