hirdetés
hirdetés

Málta frissítette beutazási listáját

Amit ők borostyánlistának neveznek. Továbbra is rajta vagyunk. Eu-s oltási igazolványt kell a magyar állampolgároknak bemutatniuk odautazáskor, vagy ha nincs, akkor friss PCR-tesztet. Változnak a beutazási szabályok is július 1-től.

hirdetés

A máltai Közegészségügyi Főfelügyelő által kiadott új rendelet alapján a Máltába irányuló utazásokra vonatkozó borostyánlista frissítésre kerül.Ezen a július 1-től a következő országok szerepelnek:

Ausztria;
Ciprus;
Cseh Köztársaság;
Dánia;
Észtország;
Finnország;
Magyarország;
Izland;
Írország;
Németország;
Lettország;
Litvánia;
Luxemburg;
Norvégia;
Olaszország;
Franciaország;
Szlovákia;
Svájc;
Görögország;
Horvátország;
Spanyolország;
Lengyelország;
Belgium;
Bulgária;
Hollandia;
Kanada;
Ausztrália;
Új-Zéland;
Dél-Korea;
Andorra;
Monaco;
San Marino;
Kína;
Vatikán város;
Izrael;
Szingapúr;
Szlovénia;
Japán;
Amerikai Egyesült Államok; **
Thaiföld;
Portugália;
Románia;
Libanon;
Egyesült Arab Emírségek;
Pulyka;
Jordánia;
Liechtenstein;
Svédország; és
Egyesült Királyság.

2021. július 1-jétől az uniós állampolgároknak Máltára indulás előtt be kell mutatniuk egy oltási bizonyítványt (ez az EU digitális oltási igazolás lesz, amint életbe lép). Az oltási igazolás kizárólag olyan oltásra vonatkozhat, amelyet a máltai Közegészségügyi Főfelügyelő (Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford-AstraZeneca, Johnson & Johnson) elismert és jóváhagyott. Bármely más ország állampolgárainak negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk, amelyhez a mintavételt legalább 72 órával a Máltára érkezés előtt kell elvégezni.

Ha Máltára érkezéskor bármely (5 éves és annál idősebb) utas nem rendelkezik negatív PCR-teszt eredménnyel, illetve máltai állampolgárok és máltai tartózkodási engedéllyel rendelkezők esetében érvényes máltai oltási bizonyítvánnyal vagy a máltai Közegészségügyi Főfelügyelő által hivatalosan elismert oltási bizonyítvánnyal, akkor az utas kötelező PCR-vizsgálat és / vagy kötelező karantén alá esik melynek díját a 2021. évi 229. sz. rendelet alapján köteles megfizetni.(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai