hirdetés
hirdetés

Megakirúgások, csődvédelem a Cirque de Soleil-nél

A montreáli székhelyű, világhíres akrobatikus cirkuszműsorok készítője, a Cirque de Soleil, már a járvány kialakulásának elején kirúgott 3500 embert alkalmazottai közül, és most csődvédelmet kért a cégre.

hirdetés

A Cirque du Soleil, a számos Las Vegas-i akrobatikus műsor gyártója, csődöt nyújtott be, adja hírül a cnn.com portál.

A hétfői bejelentésben a monreáli székhelyű vállalat a "Covid-19 pandémia eredményeként bekövetkező óriási zavarok, és a járvány miatt előadásaik elmaradása okán" jelentette be és kért csődvédelmet a cégére, és adósságának átalakítását kérvényezi a kanadai kormánytól és a magántőke-társaságoktól.

A bejelentés három hónappal azután jön létre, hogy ideiglenesen felfüggesztette műsorainak készítését, köztük hatot Las Vegasban.

Körülbelül 10 előadásuk járja a világot, köztük az "O", a "Michael Jackson One" és a "The Beatles LOVE".

A Cirque azt kérte legnagyobb támogatóitól, ideértve az Egyesült Államok, Kína és Kanada multinacionális magántőke-társaságait, hogy 420 millió dollár összegben emeljenek most tőkét a cégben - invesztáljanak be -, így ösztönözve másokat is arra, hogy belépjenek a Cirque-be befektetőként.

A társaság 300 millió dollárt hitelt kapott arra, hogy "támogassa a sikeres újraindítást, és nyugodt körülményeket tudjanak biztosítani a Cirque du Soleil érintett alkalmazottainak és partnereik számára", áll a most kiadott közleményben.

Több, egybehangzó információ zerint a Cirque közel egymilliárd dollár adósságot görget maga előttl. Ez a helyzet egyre tarthatatlanabbá válik, mivel produkciói továbbra is felfüggesztve vannak szerte a világban.

A pénzügyi veszteség megfékezése érdekében a Cirque nagyjából 3500 alkalmazottat küldött el, már a járvány kitörésének első napjaiban.

"Az elmúlt 36 évben a Cirque du Soleil egy rendkívül sikeres és jövedelmező cég volt", mondta Daniel Lamarre, a Cirque du Soleil Entertainment Group vezérigazgatója a CNN adásában. "Mindazonáltal, mivel a Covid-19 miatt összes műsorunk jelenleg áll, ezért nulla a bevételünk, és a cég vezetőségnek határozottan és gyorsan kellett cselekednie a vállalat jövőjének megmentése védelme érdekében." 

(forrás: CNN Business)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai