hirdetés
hirdetés

Nincs Utazás Szlovákia nélkül

Az Utazás kiállítás szlovák standja színes, nagy portáljával, sör és - ételkínálatával, valamint azzal, hogy néhányan nemzeti viseletbe öltöztek, megállította a szakma képviselőit.

hirdetés

Sípos Ildikó, a budapesti Szlovák Intézet és a Szlovák Turisztikai Képviselet vezetői köszöntötték a sajtótájékoztatón megjelenteket. Soňa Jelínková, a képviselet vezetője prezentációjában az UNESCO világörökségi listáján szereplő kimagasló turisztikai látványosságokat ismertette, valamint többek között Szlovákia kiemelkedő tehetségű szülötteit és alkotásaikat mutatta be.

Szólt a Pozsonyi Turisztikai Kártyáról (Bratislava City Card) amely biztosítja a korlátlan ingyenes városi tömegközlekedést a pozsonyi régió területére is. A Pozsonyi Városi Múzeum és Pozsonyi Városi Galéria (összesen 10 múzeum és 2 galéria) expozíciói is ingyenesen látogathatóak, a kártyával egyórás ingyenes városnézés is igénybe vehető.

Elhangzott az is, hogy 2016-ban a statisztikák alapján a turisták több mint 14 millió vendégéjszakát töltöttek el Szlovákiában, a turisták száma meghaladta az 5 millió 23 ezret, ez 16 százalékos emelkedést jelent az elmúlt évihez képest.

Soňa Jelínková bemutatta a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építésügyi Minisztériuma idegenforgalmi főosztályának új vezetőjét, Zoltán Kovácsot, aki magyarul is köszöntötte a megjelenteket, arról biztosítva mindenkit, hogy továbbra is minden segítséget megadnak a Budapesten működő kimagaslóan jól működő képviseletüknek.

A standon színes kiadványokkal mutatják be többek között a Magas-Tátrát, a Pieniny Nemzeti Parkot (PIENAP), a hagyományos városokat és központokat – Kassát és a környékét (Košice) vagy az egész évben látogatható Felső-Garammentét és a táléi települést, Iglót (Spišská Nová Ves), a Szepességet, és a Szlovák paradicsomot. Szállás és programajánlatok is várják az érdeklődőket.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai