Szezon előtt Horvátországban

A Terra Reisen kiemelten fontos márkapartnereit hívta meg idei dalmáciai tanulmányútjára, a 24 helyből hétre foglalási versenyt hirdetett és azt a legjobbak kapták meg. Feltűnőn sok volt a fiatal, de olyan résztvevő is akadt, aki több mint húsz éve ezen a területen dolgozik. Az utat május 16-án, a hivatalos szezon előtt kezdték meg Omisban, majd Tucepiben folytatták, egészen május 20-áig.

Hvar szigetre kompolva Stari Gradban nézték meg azokat a szállodákat, amelyek a katalógusokban szerepeltek, majd Podgora és Gradac következett. A megnézett mintegy harminc szálloda között bőven volt kétcsillagos, valamint három és négycsillagos szállodatípus is. Apartmanházak is szerepeltek a kínálatban, amelyek nagy területtel, sportlétesítményekkel és játszóterekkel csábítják a többgyermekes családokat.

A nyaralók közül egyre többen keresik az all inkluziv ellátást kínáló helyeket, lassan átalakulnak régi szokásaink, egyre kevesebb vendég teszi tele hazánkban a kocsi csomagtartóját tartós és nem tartós élelmiszerrel és főzi meg a horvátországi apartmanban az ebédet. - Kényelemszeretőkké váltunk, inkább fizetünk egy kicsivel többet, de ne mi főzzünk a nyaralás alatt! – mondta egy viszonteladó.

Horvátországban még nincs szezon, több helyen malteros vödrök közt sétáltak, a virágok még a kiültetést várják, de hamarosan tele lesz a tengerpart a nyaralókkal.

Csákány Csaba, a Terra Reisen magyarországi igazgatója márkapartneri hálózatának fejlesztésére helyezte a hangsúlyt, tavaly még csak tíz, idén már húsz márkapartnerrel dicsekedhet. Mint elmondta, a nyári értékesítésük fele Horvátországban történik, csak Hvar szigetén tavaly 300 foglalásuk volt.

A statisztikák alapján a vendégek azokat a helyeket választják, ahol közel a tengerpart, van saját uszoda, jó a konyha, és szívélyes a fogadtatás. Tudják ezt a horvátok is, és törekednek arra, hogy minél több vendég foglaljon náluk szállást.


Új trend az európai utazók körében

Új trend az európai utazók körében 

Nyaralás a Balti-tenger lengyel partján.
Elég volt! Mostantól korlátozzák a szelfik készítését az Uffiziben

Elég volt! Mostantól korlátozzák a szelfik készítését az Uffiziben 

Újabb eset borzolja a kedélyeket Olaszországban a múzeumokban viselkedni nem tudó turisták miatt.
Perzselő forróság idején indulás a hűvösebb nyárba

Perzselő forróság idején indulás a hűvösebb nyárba 

Egyre népszerűbb a coolcationing.
Csődöt jelentett a szlovák utazási iroda – ezer utas rekedt külföldön

Csődöt jelentett a szlovák utazási iroda – ezer utas rekedt külföldön  

A Happy Travel több mint 17 éve volt jelen a szlovák utaztató piacon.
Ötcsillagos hely, ahová elmenekülhet a kánikula elől

Ötcsillagos hely, ahová elmenekülhet a kánikula elől 

Ha eddig azt hittük, hogy a régió és az itteni élmények nem tudnak már semmi újat nyújtani, akkor ideje újratervezni.
A hőség miatt nem látogatható az Eiffel-torony

A hőség miatt nem látogatható az Eiffel-torony  

A perzselő hőség szinte egész Franciaországot sújtja, a Météo France mérései szerint hétfőn sok helyen mintegy 38 Celsius-fok feletti értékeket regisztráltak.
Magyarok külföldön: mi a helyzet a biztosítási piacon?

Magyarok külföldön: mi a helyzet a biztosítási piacon? 

Az egyik biztosításközvetítő adatai szerint adatai a szerződések száma 9 százalékkal, az átlagdíj pedig 6 százalékkal emelkedett.
Van új a Nap alatt? – turisták az európai „hőkupola” alatt

Van új a Nap alatt? – turisták az európai „hőkupola” alatt 

Európa perzselő nyara – hol érzik a hőséget a legnagyobb mértékben a turisták?
Tömeg, pénz és ellentmondások – Jeff Bezos-esküvő Velencében

Tömeg, pénz és ellentmondások – Jeff Bezos-esküvő Velencében 

Az Amazon-alapító luxusesküvője nemcsak látványosság volt, hanem komoly bevételi forrás is, amelyet tüntetések és kritikus hangok kísértek.
Hőségriasztás Franciaországban

Hőségriasztás Franciaországban 

A legmagasabb szintű hőségriasztás lép életbe kedden Párizsban és környékén is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.