hirdetés
hirdetés

Szezon előtt Horvátországban

A Terra Reisen kiemelten fontos márkapartnereit hívta meg idei dalmáciai tanulmányútjára, a 24 helyből hétre foglalási versenyt hirdetett és azt a legjobbak kapták meg. Feltűnőn sok volt a fiatal, de olyan résztvevő is akadt, aki több mint húsz éve ezen a területen dolgozik. Az utat május 16-án, a hivatalos szezon előtt kezdték meg Omisban, majd Tucepiben folytatták, egészen május 20-áig.

hirdetés

Hvar szigetre kompolva Stari Gradban nézték meg azokat a szállodákat, amelyek a katalógusokban szerepeltek, majd Podgora és Gradac következett. A megnézett mintegy harminc szálloda között bőven volt kétcsillagos, valamint három és négycsillagos szállodatípus is. Apartmanházak is szerepeltek a kínálatban, amelyek nagy területtel, sportlétesítményekkel és játszóterekkel csábítják a többgyermekes családokat.

A nyaralók közül egyre többen keresik az all inkluziv ellátást kínáló helyeket, lassan átalakulnak régi szokásaink, egyre kevesebb vendég teszi tele hazánkban a kocsi csomagtartóját tartós és nem tartós élelmiszerrel és főzi meg a horvátországi apartmanban az ebédet. - Kényelemszeretőkké váltunk, inkább fizetünk egy kicsivel többet, de ne mi főzzünk a nyaralás alatt! – mondta egy viszonteladó.

Horvátországban még nincs szezon, több helyen malteros vödrök közt sétáltak, a virágok még a kiültetést várják, de hamarosan tele lesz a tengerpart a nyaralókkal.

Csákány Csaba, a Terra Reisen magyarországi igazgatója márkapartneri hálózatának fejlesztésére helyezte a hangsúlyt, tavaly még csak tíz, idén már húsz márkapartnerrel dicsekedhet. Mint elmondta, a nyári értékesítésük fele Horvátországban történik, csak Hvar szigetén tavaly 300 foglalásuk volt.

A statisztikák alapján a vendégek azokat a helyeket választják, ahol közel a tengerpart, van saját uszoda, jó a konyha, és szívélyes a fogadtatás. Tudják ezt a horvátok is, és törekednek arra, hogy minél több vendég foglaljon náluk szállást.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai