hirdetés
hirdetés

Szigorodnak a Kanári-szigetekre történő beutazás szabályai

2020. december 10-től szigorodnak a Kanári-szigetekre történő beutazás szabályai, ugyanakkor a már eddig is ismert PCR teszt mellett minden repülőtéren és kikötőben elfogadják a legalább 80%-os érzékenységű antigén gyorstesztet is - tájékoztata a Kanári-szigetek Magyar Tiszteletbeli Konzulátusa FB oldalán.

hirdetés

Ahogy írják, a mintavételnek mindkét teszt esetében a szigetekre való érkezést megelőző 72 órán belül kell történnie. Az angol vagy spanyol nyelven készült teszteredményen fel kell tüntetni a páciens teljes és pontos nevét, az utazáshoz használt útlevelének vagy személyazonosító igazolványának számát, a mintavételt végző laboratórium adatait és a kapcsolatfelvétel lehetőségét, a mintavétel időpontját, az elvégzett teszt típusát és uniós hatósági engedélyszámát, valamint a gyorstesztek esetében az érzékenységi és pontossági százalékot. 

forrás:123rf

Abban az esetben, ha valaki teszt nélkül érkezik a szigetekre, kötelező 14 napos hatósági karanténba kerül. Ennek időtartama lerövidíthető, ha az érintett személy kérésére az egészségügyi hatóság az érkezést követő 72 órán belül elvégzi a szükséges mintavételt. A negatív eredményt követően a karanténkötelezettséget a hatóságok feloldják.

Turisták kérhetik, hogy az előírt karantént a szálláshelyen tölthessék, a rezidenseknek a saját otthonukban kell tartózkodniuk. A törvényerejű rendelet nem módosítja a már eddig is érvényben lévő pénzbüntetés mértékét.

A beutazáshoz továbbra is szükséges a SpTH érvényes QR kódja. A repülőtereken és kikötőkben változatlanul mérik az utasok testhőmérsékletét, részben hőkamerák, részben érintésmentes lázmérők segítségével. Az elfogadott legmagasabb testhőmérséklet 37,5ºC.


Nagyon fontos, hogy a fenti szabályok CSAK a Kanári-szigetekre történő beutazásra érvényesek. Aki spanyolországi átszállással érkezik, attól az anyaország repülőtérein továbbra is PCR tesztet kérnek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai