hirdetés
hirdetés

Több mint 70 százalékos a visszaesés a spanyol turizmusban

A Turespana közzétette a legfrissebb adatait.

hirdetés

Több mint két millió külföldi turista (2 102 812) érkezett Spanyolországba júliusban a nemzetközi repülőtereken keresztül, amely 80% -os csökkenést mutat az előző év azonos időszakához képest, jelentette be az ország turisztikai hivatala, a Turespana. Január és július között összesen 15 556 082 külföldi turistaérkezést regisztráltak Spanyolország nemzetközi repülőterein, 71,4% -kal alacsonyabbat az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. A Baleár-szigetek realizálta a legtöbb vendégérkezést, (29,6%), valamint Andalúzia (15,5%), Valencia(14,5%) és Katalónia (13,5%). A beutazó turisták nagyrésze Németországból (23,6 százalék) és az Egyesült Királyságból (20,3 százalék) érkezett.

„Annak ellenére, hogy a COVID-19 továbbra is komoly negatív hatással van a külföldi turisták érkezésére, az adatok azt mutatják, hogy Spanyolország továbbra is keresett úti cél a nemzetközi turizmusban. Fernando Valdés turisztikai államtitkár hangsúlyozta, hogy a spanyol kormány szerint az egész Európára kiterjedő koordináció elengedhetetlen az újabb és újabb utazási korlátozások elkerülése érdekében. A koronavírusos megbetegedések számának Európai-szintű növekedésével párhuzamosan a fogadóországok küzdenek azért, hogy innovatív módszereket találjanak az idegenforgalmi szektor fellendítésére.

A Kanári-szigetek például biztosítási kötvényt vezetett be, amely téríti azon utazók kiadásait, akik a Kanári-szigeteki nyaralásuk során fertőződtek meg koronavírussal. A hónap elején Spanyolország kormánya 14 445 millió eurós pénzügyi támogatást nyújtott a 111 080 turisztikai, szabadidős és kulturális vállalkozás számára annak érdekében, hogy segítsen nekik a COVID-19-ből való kilábalásban. A spanyol külügyminisztérium azonban bejelentette, hogy a schengeni övezet 22 országa nem tartja biztonságos úti célnak Spanyolországot járványügyi helyzete alapján, és arra kérik állampolgáraikat, hacsak nem feltétlenül szükséges, kerüljék el a Spanyolországba való utazást.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai