hirdetés
hirdetés

Turizmus fellendülése: ezzel még várni kell egy ideig

A világjárvány minden bizonnyal a turisztikai szektorban érezteti hatását a leghosszabb ideig. A tavalyi bezárkózás után idén is azt mutatják a számok, hogy az év első három hónapjában 80 százalékkal kisebb volt a nemzetközi utasforgalom, mint a pandémia előtt.

hirdetés

Hogyan lehet feléleszteni a szektort? Zurab Pololikashvili a turisztikai világszervezet főtitkára szerint a folyamat az ő felelősségük. "Koordinálnunk kell és össze kell kötnünk a különböző piacokat és a különböző országokat amilyen gyorsan csak lehet, hogy újraindulhasson a turizmus. Nem szabad elmulasztanunk ezt a lehetőséget , ezért bevetünk minden rendelkezésre álló eszközt az oltásoktól egészen zöld igazolásig mindent," fejti ki az euronews.com riporterének kérdezett.

A Turisztikai Világszervezet a különböző régiók egymástól eltérő higiénés és biztonsági protokolljainak koordinálását és összehangolását sürgeti. Ennek egyik példája az Uniós Digitális Covid19-igazolvány, amit a szervezet az Európai Bizottsággal együttműködve használ modellként a világ számos más pontján. 

„ A digitális zöldigazolvány a kézzelfogható bizonyíték arra, hogy Európa képes elszántan és szolidárisan cselekedni", mondja Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnöke. Július elsejétől vezetjük be az Unión belül, de globálisan is mérvadó lesz a turisztika szektor egészében.”

Az ágazat újraindítása hosszú távú folyamat. Szakemberek szerint más dinamikát mutat majd az egyéni illetve a szervezett, csoportos utak területén. Utóbbiak, vagyis a csoportos utazások esetében minden bizonnyal jóval lassabb lesz a szektor felépülése.

„ A legfontosabb, amit a járvány tanított meg nekünk, az hogy a fenntarthatóság összetett fogalom. Három dimenziója van", szögezte le Harry Theoharis, görög turisztikai miniszter.

A Turisztikai Világszervezet szerint két lehetséges forgatókönyv van most. A kedvezőbb szerint júliusban már feléledhet a turizmus, és a tavalyi történelmi mélyponthoz képest 66 százalékos növekedést mutathatnak a nemzetközi szobafoglalások. A kevésbé optimista kilátások szerint viszont csak a szeptember hozhat jelentős javulást az ágazatban.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai