hirdetés
hirdetés

Új beutazási szabályokat vezet be Ciprus

Az új szabályozás szerint a beoltott utasok és a vírusból felépültek utazhatnak be a szigetországba – írja a SchengenVisaInfo.com.

hirdetés

Ugyanez a rendelet leszögezi, hogy a beutazási szabályok az országok járványügyi helyzetétől függenek, három kategóriába sorolva az államokat: zöld, piros és szürke. Ugyanakkor a teljesen beoltott utazók és a COVID-19-ből felépültek mentesülnek a származási országukra vonatkozó karantén- vagy vizsgálati követelmények alól. Vagyis a szükséges dokumentumok bemutatásával léphetnek be az országba, így az EU digitális COVID-19 tanúsítvánnyal, függetlenül attól, hogy a származási ország melyik kategóriába tartozik.

Továbbá a már január 24-én, hétfőn életbe lépő egyéb szabályok értelmében 14-ről tíz napra rövidül a karantén ideje azok számára, akik közeli kapcsolatban állnak fertőzött személlyel. Ezenkívül a karantén megszüntethető, ha a hetedik napon negatív PCR-tesztet mutat fel az illető. Mentesülnek a karantén alól azok, akik megkapták a második oltást vagy a harmadik emlékeztető oltást.Mindezek mellett a zöld kategóriájú országokból érkezőknek az indulás előtt 72 órával elvégzett PCR tesztet, vagy egy 24 órával korábban elvégzett negatív antigén gyorstesztet kell bemutatniuk. A piros kategóriás utasokra azonban kettős tesztelési követelmények vonatkoznak majd: indulás előtt már rendelkezni kell teszttel és PCR-tesztet kell végeztetni érkezéskor, mindkettőt az utas fedezi.

A ciprusi hatóságok csak az adott országban jóváhagyott vakcinával való oltottságot fogadják el, és elismerik a Janssen, AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Sputnik V, Sinopharm, Sinovac, Covaxin, Sputnik Light (csak emlékeztetőként), Novavax Nuvaxovid COVID-19 vakcinákat.

Márciustól az utasok mentesülnek a kötelezettség alól, hogy megbetegedésük esetén turisztikai szálláshelyeken töltsék a karantént saját költségükön.

A 18 éves és ennél idősebb utasok oltási igazolásának igazolnia kell, hogy a második oltás (a Janssen vakcinával beoltottak esetében első és egyszeri) felvételétől számított kilenc hónapon belül kaptak emlékeztető oltást, ellenkező esetben nem oltottnak minősülnek. Azok, akik csak két injekciót kaptak a koronavírus ellen akkor utazhatnak Ciprusra, ha a második adagot az elmúlt kilenc hónapban vették fel. Ezenkívül a 18 év alatti gyermekek mentesülnek a tesztelés és a karanténkötelezettség alól, ha teljes körűen beoltottak. A gyógyultsági igazolás érvényességi ideje az első pozitív diagnózistól számított 180 nap.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk