hirdetés
hirdetés

Február: 90 százalékkal kevesebb vendégéjszaka tavalyhoz képest

A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések hatására a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma 86%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 94%-kal csökkent. Az összes vendégéjszaka 68%-át a belföldi vendégek töltötték el. A belföldi vendégéjszakák száma 8 ezerrel nőtt az előző hónaphoz mérten. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 90%-kal volt kevesebb az előző év februárinál.

hirdetés

2021. februárban az előző év azonos hónapjához képest:

  • A belföldi vendégek száma 90, a vendégéjszakáké 86%-kal lett kisebb. A vendégszám 42 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 123 ezer volt. Az éjszakák 61%-át szállodákban töltötték, ahol a csökkenés mértéke 89%-os volt. A panziókban és a közösségi szálláshelyeken az előző év februári forgalom mintegy harmada (36, illetve 33%-a) jelentkezett. A visszaesés a Balatoni turisztikai régiót érintette leginkább.
  • A külföldi vendégek száma 95, a vendégéjszakáké 94%-kal esett vissza. A szálláshelyekre érkezett 19 ezer vendég 58 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégek nagy része szállodában szállt meg, ennek ellenére az ott eltöltött éjszakák száma 5,9%-ra csökkent 2020 februárjához képest. A legnagyobb mértékű (99, illetve 96%-os) csökkenés a Balatoni turisztikai régióban, illetve Budapesten történt.  • Az összes bruttó árbevétel folyó áron 90%-kal (3,5 milliárd forintra) esett vissza.


2021. februárban:

  • 1210 kereskedelmi szálláshely, köztük 473 szálloda és 538 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében.

2021. január–februárban az előző év azonos időszakához képest:

  • A kereskedelmi szálláshelyek 90%-kal kevesebb, összesen 355 ezer vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek 86, a külföldiek 94%-kal kevesebb (238 ezer, illetve 117 ezer) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.
  • A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 90%-kal csökkent, és 6,7 milliárd forintot tett ki.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai