hirdetés
hirdetés

Mégsem indul charter Ciprusra

Sok izgalmat éltek át idén az utazási irodák a nyári kínálat tervezésekor a Malév kiesése miatt.

hirdetés

Cirpus is egyike azoknak a desztinációknak, melyekre évről-évre a Malév menetrend szerint járatán juthatott el a magyar utazóközönség. Tavaly heti két indulással jártak a gépek a szigetországba, és nem tervezték ezt máshogy az idei évben sem az irodák egészen a Malév csődjéig.

Az újratervezés eredményeként március elején készült charternaptárunkba még szintén két indulás került. A Malév csődje miatt előállt helyzetben több tour operátor összefogásával indult volna egy ciprusi charter lánc, melynek gépgazdája Neckermann lett volna, a Travel Service által üzemeltetett járatot keddi indulással tervezték. A szolgáltatók másik része a Wizz Air szerdai menetrend szerinti larnacai járatára foglalt helyeket.

„A Neckermann eleve nem tervezett charterjáratot idén nyáron Ciprusra. Eredetileg a Malév menetrend szerinti járatain vettünk helyeket, hasonlóan más utazásszervezőkhöz” – mondta el lapunknak Hermányi Attila, a TC Air/Neckermann vezetője. „A Malév csődje miatt előállt helyzetben felmerült, hogy más tour operátorokkal közösen létrehozunk egy ciprusi charter láncot, azonban a menetrend szerinti járatok kínálatának hirtelen bővülése miatt ez meghiúsult. Így kedd helyett szerdán nappali Wizzair járattal visszük utasainkat Ciprus szigetére a nyári szezonban.” - mondta. 

A Ciprusi Idegenforgalmi Hivatalnál megkeresésünkre elmondták, Budapestről közvetlen járatokkal a Wizz Airrel és a Ryanairrel juthatnak el az utasok Ciprusra. A Wizz Air a nyári időszakban Budapestről heti kétszer repül Larnacára, szerdán és vasárnap. A Ryanair szintén azonos napokon indul Budapestről Paphos repülőterére. Az Aegean Airlines hétfői és pénteki járatával még szintén viszonylag kényelmesen, egy átszállással juthatnak el az utasok a szigetre, az odaúton másfél, a visszaúton 2 órás athéni várakozási idővel, mondta el lapunknak Kollár Ágnes, a Hivatal munkatársa. A tervezett charter kiesése a nyári időszakban közel 2000 helyet jelent, ennek ellenére optimistán néznek a szezon elé. Ha a két fapados járatai megmaradnak, akkor nem számolnak az utasok csökkenésével az Idegenforgalmi Hivatalnál.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai