hirdetés
hirdetés

15 éve jelen hazánkban a JAB

Új termékbemutatóval egybekötött lazulós, igazi extravagáns kertipartival ünnepeltek.

hirdetés

Tizenöt évvel ezelőtt érkezett Magyarországra a német anyacéggel rendelkező, ma is bielefeldi központú, kezdetektől családi tulajdonban lévő luxus textilipari vállalkozás, amely az exkluzív életstílust hirdeti termékeivel. Európa-szerte ma már a legnagyobb textilbeszállítónak számít az ANSTOETZ Group mind lakossági, mind vállalati – elsősorban vendégváróhelyek, valamint irodai építkezések, átalakítások – területen.

A délutáni program fontos eleme volt az új kollekciók bemutatása
A délutáni program fontos eleme volt az új kollekciók bemutatása
 

Idehaza először Győrben voltak jelen mindössze egyetlen márkával, majd onnan költöztették át magyarországi képviseletüket Budapestre, ahol azóta a JAB összes márkáját bemutatják és kínálják, amilyen többek közt a Gardisette, a Chivasso, a BW vagy a topluxust képviselő Carlucci és Grandezza. Magas minőségű lakástextilek - függönyök, dekoranyagok, bútorszövetek -, padlószőnyegek, tapéták, karnisok, szőnyegek, ágytakarók tartoznak széles termékskálájukba. Buda elegáns villanegyedében található 400 nm-es belső térrel rendelkező bemutatótermük, magyarországi központjukkal, amelyet kezdetektől fogva Bakody Katalin vezet, aki több éve nem csak az itthoni munkákat irányítja, hanem egyben a JAB ANSTOETZ Group kelet-európai területeiért is felel.

Retro-minták, eco-protect, lángmentesség, olasz és francia életérzés

Az új termékek bemutatóján - amelyet a német anyacégtől Budapestre érkező Nicolaus von Korff exportvezető és Thomas Fenn vezető designer tartott magyar kollégáikkal közösen - többek közt láthattuk, tapinthattuk azokat a bútorszöveteket, dekor- és sötétítőfüggönyöket, szőnyegmintákat, amelyeket a lakosság és a közületek számára kínálnak új kollekcióikban.

Nicolaus von Korff exportvezető és Thomas Fenn vezető designer
Nicolaus von Korff exportvezető és Thomas Fenn vezető designer

Sok közülük növényi rajzolatokkal, a természet ihlette mintákkal díszített, a magas fokú olasz designtervezés hatása számos új terméken visszatükröződik. Kimagasló termékskálával rendelkezik a JAB az eco-protect termékek területen, sok éve kiemelten ügyelnek arra, hogy anyagaik gyártása során minimum fele részben, vagy akár 75 százalékban újrahasznosított anyagokat használjanak fel. A lángmentesség is szinte alapkövetelmény esetükben – számos textilük rendelkezik felmelegedő világunkban ezzel az egyre fontosabb tulajdonsággal.

Csíkos, kockás, tyúklábmintás dekoranyagokat is láthattunk – az örökdivat jegyében, valamint bársonyaik legújabb kínálatát is bemutatták.  Bársony-témában különben a JAB mindig is erős és meghatározó vonalat képviselt - nem csak kontinensünkön, hanem az egész világ területén.

A JAB kollekcióinak legújabb tagjait mutatták be a németországi központból érkezett szakemberek
A JAB kollekcióinak legújabb tagjait mutatták be a németországi központból érkezett szakemberek

A dél-francia tengerpart ihlette tervezőit új Carlucci-terméksorozatuk megalkotásakor, amelyek között a Beautiful Day fantázianevű termék az egyik legkülönlegesebb, ez ugyanis háromdimenziós hatást mutató textil – ilyet manapság nemigen láttunk még.

Showroom, köszöntők, országokon átívelő bor- és gasztrotúra

Az új kollekciók bemutatását követően a showroom titkaiba avatta be a vendégeket egy minikörút keretében Varró Zoltán designer, aki mindig is aktívan részt vett a JAB bemutatóterem arculatának kialakításában, és gyakran használja munkái során e luxustermékeket.

Majd Marcel Vinnenberg exportigazgató köszöntötte a születésnapi találkozóra érkezett vendégeket – akik eddigre már szép számban gyűltek össze: bár előzetesen 160-an regisztráltak, de az esti sötétedésre már mintegy 200-an lehettek -, őt követte Bakody Katalin ünnepi beszéde, amelynek során visszatekintett az elmúlt 15 évre, és végig vette munkáik során ezen időszak legfőbb állomásait.

A kivetítő mellett, jobb oldalt: Bakody Katalin és Marcel Vinnenberg köszönti a programfolyam koraesti, második részére érkezett üzleti partnereket
A kivetítő mellett, jobb oldalt: Bakody Katalin és Marcel Vinnenberg köszönti a programfolyam koraesti, második részére érkezett üzleti partnereket

Ezután nemzetközi borkóstoló vette kezdetét, mindig az adott országot képviselő snackek, falatkák kíséretében: sorban német, szlovák, osztrák, horvát-szlovén, román és magyar borok kerültek a poharakba, hozzájuk pedig olyan ételeket kínáltak, amelyek mindig az adott terület egy-egy ismert gasztronómiai fogása, és hozzá olyan zene szólt, ami szintén az adott országot jellemezte.

A különleges bortúra országokon átívelő állomásain Langó Tamás kalauzolta végig a meghívott vendégeket
A különleges bortúra országokon átívelő állomásain Langó Tamás kalauzolta végig a meghívott vendégeket

Mindezek magyarázata is kézenfekvő: ezen országokban dolgozik a JAB sikerrel a kelet-európai régióban, Bakody Katalin vezetésével, aki az országok közt kalandozó kóstolók közben mindig az emelvényre szólította egy-egy olyan üzleti partnerüket, aki az adott ország prominens képviselője. Azt azért érdemes ehhez hozzátenni, hogy a borok bemutatását sem akárkitől, hanem Langó Tamástól, az első magyarországi Michelin-csillagos sommelier-től hallhattuk, aki egy kakukktojással is szolgált: a cseh területet nem borral, hanem egy sörfajtán keresztül mutatta be – az egyre jobb hangulatú vendégsereg körében ezzel is nagy tetszést aratva.

A parti a tervezett program befejeztével kötetlen bulizássá alakult
A parti a tervezett program befejeztével kötetlen bulizássá alakult
 

A szülinapi buli elvileg tombolával és torta felvágással zárult (volna), azonban a vidám vendégseregnek esze ágában sem volt ekkortájt még hazamennie, jóval éjfél után ért véget az ünnepi JAB-parti.

 

 

 

 

 

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online, Fotók forrása: Déber Gábor/JAB)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk