hirdetés
hirdetés

70%-ot kaptak vissza a csődbe ment iroda utasai

Befejeződött a csődbe ment Sunport Travel utasainak kártalanítása: a szerződések alapján 41,085 millió forint értékű dokumentált, jogos kárigény érkezett a biztosítóhoz, az utasokat a 27,990 millió forint vagyoni biztosíték erejéig kártalanították - közölte az Uniqa Biztosító Zrt. az MTI érdeklődésére csütörtökön.

hirdetés

A károsultak számára még júliusban kifizették kárigényük 50 százalékát annak érdekében, hogy nyári pihenésüket még más módon megszervezhessék. Néhány szerződés esetében - különösen azoknál, ahol az értékesítési folyamatban egy másik utaztatási tevékenységet végző iroda is részt vett - a benyújtott dokumentumok ekkor még kiegészítésre szorultak.
Minden érintettől levélben kértek iratpótlást, a dokumentumok beérkezése és feldolgozása július végéig zárult le. Az összes dokumentált kárigény teljesítésére ezután kerülhetett sor a 27,990 millió forint vagyoni biztosíték erejéig - közölte a biztosító.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Sunport Travel június 6-án pénteken jelentett csődöt, kizárólag Törökországba szállított volna utasokat. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) ezt követően visszavonta az utazásszervező engedélyét, és 2014. június 11-én törölte az utazási vállalkozók hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt. Megállapították, hogy a Sunport Travel utasait az utazási szerződésben meghatározott esedékességkor nem utaztatta el, a befizetett részvételi díjakat nem fizette vissza, illetve nem is képes az előlegek, részvételi díjak visszafizetésére.

A Sunport Travel vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt.-nél kötötte, ennek összege a MEKH honlapján közzétett adatok szerint 27 millió 990 ezer forint. A biztosító június 24-én azt közölte, hogy megkezdi a kárelőlegek kifizetését a csődbe ment iroda károsultjainak.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk