Csak egy nagybefektető mentheti meg az Air Belgiumot

Csak egy nagybefektető mentheti meg az Air Belgiumot 

Kritikus pénzügyi helyzetbe került az Air Belgium, a közel 92 millió eurós halmozott vesztesége miatt új befektető bevonása nélkül bizonytalanná vált a légitársaság jövője, adja hírül az airPortal szakmai oldal.
Állami kézbe kerülhet a csőd szélén álló román Blue Air

Állami kézbe kerülhet a csőd szélén álló román Blue Air  

A román állam válhat a Blue Air román diszkont légi társaság többségi részvényesévé, miután a csőd szélén lévő vállalat képtelen eleget tenni a román állam által garantált 300 millió lej (1 lej 83,12 forint) értékű hitelegyezmény feltételeinek, így nem tudja fizetni a törlesztőrészleteket.
400 éve működő családi pékség ment csődbe Ausztriában

400 éve működő családi pékség ment csődbe Ausztriában 

Likviditási nehézségek miatt csődeljárás indult a felső-ausztriai  Weinhäupl nevű pékség és cukrászda pénzügyi nehézségeinek rendezése érdekében - írja a GD Consulting.

Csődök jöhetnek a hazai turizmusban 

A szállodák jövedelmezősége 40 százalékkal eshet 2019-hez képest. A következő három év nagyon nehéz lesz a hazai turizmus és hotelipar számára – mondta a növekedés.hu-nak Flesch Tamás.
Bezár Nagy-Britannia legrégebbi kocsmája a pandémia miatt

Bezár Nagy-Britannia legrégebbi kocsmája a pandémia miatt 

A több mint 1200 éves Ye Olde Fighting Cocks háborúkat, járványokat és gazdasági válságokat vészelt át, a koronavírus viszont most teljesen kivéreztette a kocsmát - írja a 24.hu.
A csődök számának növekedésétől tartanak a kelet-európai cégek

A csődök számának növekedésétől tartanak a kelet-európai cégek 

Az Atradius hitelbiztosító elemzése szerint a régió cégeinek 39 százaléka tart attól, hogy a kormányzati mentőcsomagok várható kivezetésével több lesz idén a csőd. 
Végleg bezárt 64 hotel Bécsben

Végleg bezárt 64 hotel Bécsben 

Tragikus foglalási adatokról számolnak be az osztrák szállodások, és az elmaradó karácsonyi rendezvények is forgalomcsökkenéshez vezetnek.
Becsődölt a Frankfurt-Hahn-repülőtér

Becsődölt a Frankfurt-Hahn-repülőtér 

Csődöt jelentett a Frankfurttól nyugatra lévő Hahn-repülőteret üzemeltető cég, amelynek élére csődbiztost neveztek ki - értesült az AIRportal.hu.
Csődbe ment egy skandináv légitársaság

Csődbe ment egy skandináv légitársaság 

Csődöt jelentett és leállította repülőgépeit a Great Dane Airlines skandináv regionális légitársaság.
Bedőlhet egy szállásközvetítő portál

Bedőlhet egy szállásközvetítő portál 

Az Adrialin utazásszervező céggel kapcsolatban problémák merültek fel, de a cég nem jelentett még csődöt - írja az Index.

Bajban a cseh légitársaság 

Súlyos gondokkal küzd a Cseh Légitársaság (CSA), a vállalatot szerkezetátalakítással szeretnék megmenteni a csődtől, ismerte el Vladimíra Dufková, a CSA szóvivője szerdai nyilatkozatában.

43 légitársaság sorsát pecsételte meg a covid 

Itt az eddigi kilenc hónap csődlistája.

Idén már több mint 40 légitársaság ment csődbe, és most jön még csak a neheze 

Az állami támogatásoknak köszönhetően sok légitársaság megmenekült a csődtől a koronavírus-járvány közepette, de még nincs vége a válságnak, a következő hónapokban légitársaságok dőlhetnek be – írja a CNBC légiközlekedési szakértőkre hivatkozva.

A világ éttermeinek 10 százaléka megszűnhet a járvány hatására 

Az eddig is jól működő éttermek megerősödve kerülhetnek ki a válságból, különösen ha gyorsan át tudtak állni a házhoz szállításra, de a gyengék közül nagyon sokan elbukhatnak.

A tönk szélén a brit pub-ok 

Nagy-Britanniában tönkre mehet a legendás pubok nagy része, ha a kiskocsmák nem kapnak sürgősen állami segítséget a túléléshez. A brit sör- és pubszövetség, a vendéglők szakmai szervezete olyan támogatást kér, amely már nem is válságkezelés, hanem felér a csődöt követő újraindítással.

Megmenekül a csődtől a Bahart 

A turisták elmaradása miatt nehéz helyzetbe került Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) megmenekül a csődtől azzal, hogy tulajdonosai által elfogadott reorganizációs terv több milliárd forint fejlesztési forrást tesz elérhetővé, írja az Origo.

Fő a fejük az óceánjáró hajóscégek tulajdonosainak 

Csőd fenyegeti az Egyesült Államok egyik legnagyobb óceánjáró cégeit a járvány miatt.

Csődbe ment a Norwegian négy leányvállalata 

Csődöt jelentett a Norwegian négy leányvállalata: e dán és svéd cégeken keresztül foglalkoztattak mintegy 4700 pilótát és légiutas-kísérőt - írja az AIRportal.hu.

Leállt a Flybe 

Csütörtök reggel leállt a Flybe, Európa legnagyobb regionális légitársasága, kétezren veszítik el a munkájukat.

Újabb légitársaság ment csődbe, leállt az Atlas Global 

Két nap alatt két légitársaság ment csődbe Európában, az Air italy után a török Atlas Global jelentette be, hogy beszünteti üzemelését.

Február 25-ével leáll az Air Italy 

Február 25-ével leáll az Air Italy, a járatokat addig más légitársaságok üzemeltetik. A törléssel érintett érintett utasoknak visszatérítik a jegyek árát - írja az AIRportal.hu

Stabil lábakon az átszervezés után 

A Neckermann Magyarország Cégcsoport legfrissebb sajtóközleménye:

Rárepül az EasyJet az üdülési piacra 

Az EasyJet újraindítja utazási csomagajánlatait, amivel a légitársaság a Thomas Cook utazási iroda csődje utáni piaci hiányt szeretné csillapítani – írja a BBC.

A német Thomas Cook az összes 2020-as útját lemondta 

Korábban beszámoltunk róla, hogy szeptemberben csődöt jelentett és azonnal felfüggesztette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook. A cégnek számos külföldi érdejkeltsége van, Magyarországon például a Neckermann, amely még szeptemberben közölte, hogy a cég biztonságban van.

Befejeződik a brit utasok hazaszállítása a Thomas-Cook csődje után 

Hétfőn Nagy-Britanniába érkeznek a két hete csődbe ment Thomas Cook utazási iroda brit utasainak hazaszállítására bérelt utolsó repülőjáratok.

Átvilágítást sürgetnek az utcára került Thomas Cook dolgozók 

A szigetországban 9 ezer egykori Thomas Cook alkalmazott várta hétfőn a fizetését, ám a vállalat felszámolása miatt az nem érkezett meg – írja a BBC.

Munkát ajánlott a fapados az egykori Thomas Cook dolgozóknak 

Európa vezető légitársasága, az easyJet bejelentette, hogy szívesen várja a nemrégiben csődbe ment Thomas Cook utazási iroda volt munkatársait a fedélzeten is, hiszen közel 200 légiutas-kísérő és 20 másodpilóta álláslehetőség nyílik meg náluk a következő évben.

Az ország, amelynek turizmusát bedöntheti a Thomas Cook csődje 

Magával ránthatja egy kicsiny nyugat-afrikai ország, Gambia turizmusát a világ legrégebbi utazási irodájának, a brit Thomas Cooknak csődje - írja a Quartz.

Csődeljárást kért maga ellen egy 58 éves légitársaság 

Csődeljárást kért maga ellen hétfőn az Adria Airways szlovén légitársaság - közölte a helyi sajtó. A Kranj Kerületi Bíróságnak három napja van, hogy határozzon a kérelemről. 

Neckermann-csőd - mi lesz a szállásokkal? 

Lengyelországban nem ijedtek meg attól, hogy csődbe ment a Neckermann ottani érdekeltsége is, mert nem volt túl nagy súlya az idegenforgalmi piacon, ám ettől még nem alszanak nyugodtan az ágazat vállalkozásai.

Ezernél több járat kell a brit utasok hazaszállításához 

A brit közlekedési miniszter szerint a csődbe ment Thomas Cook utazási iroda 150 ezer brit utasát kell hazaszállítani 50 országból, és ehhez több mint ezer bérelt repülőjáratra lesz szükség a következő két hétben.

Csődöt jelentett a Neckermann Reisent birtokló német cég is 

A brit Thomas Cook utazási iroda hétfői csődje után szerdán német leányvállalata is csődöt jelentett. Ehhez a céghez tartozik az Öger Tours, a Bucher Reisen és a Neckermann Reisen is – írta a 24.hu.

A lengyel Neckermann is bezárt 

A Thomas Cook lengyelországi leányvállalata, a Neckermann Lengyelország csődje miatt több mint 3 ezer utasa rekedt külföldön, hazautaztatásukról az illetékes szervek gondoskodnak.

A Ruefa Reisen Utazási Iroda nyilatkozata a Thomas Cook konszern csődjével kapcsolatban 

Segítségnyújtásként, szakmai összefogásként intézik az utasok, partnerek átfoglalását.

Hogy jutott idáig a Thomas Cook? 

Csődbe ment hétfőn és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégebbi brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek becslések szerint a külföldi érdekeltségeket is beleszámítva több mint 600 ezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein. Megvizsgáltuk, mi vezetett idáig, és azt is, milyen hatásokkal jár az esemény.

Vannak, akik nyernek a Thomas Cook csődjén 

Az utazási szakmának és az érintett utasoknak szomorú hír a Thomas Cook csődje, de van akinek ez komoly bevételt jelent.

Mennyire biztos a Neckermann helyzete? 

Csődbe ment a Thomas Cook brit utazási iroda, amely leányvállalatát, a Neckermannt is érintette. A magyar iroda ugyan mindenkit megnyugtatott, de az osztrákoknál és a németeknél már komoly a baj. 

Tényleg csődbe ment a Thomas Cook 

Csődbe ment hétfőn és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek több százezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein - írja az MTI. A csőd hírét hétfő hajnalban jelentette be a brit polgári repülésügyi hivatal (CAA).

Az Air France is ajánlatot tett az Aigle Azurra 

Több potenciális érdeklődő, köztük az Air France is ajánlott tett a csődeljárás alá került második legnagyobb francia légitársaság, az Aigle Azur teljes vagy részleges átvételére.

Csődközelbe kerültek Jamie Oliver éttermei 

Csődeljárás elé néz az egyik legnépszerűbb, televíziós műsorairól világszerte is ismert brit sztárséf, Jamie Oliver étteremhálózata – írja az MTI. Oliver a Guardian beszámolója szerint megköszönte a támogatást az elmúlt évtized minden vendégének: Igazi öröm volt kiszolgálni önöket” – tette hozzá.

A csőd szélén a Vapiano étteremlánc 

Súlyos pénzügyi gondokkal küzd a Vapiano étteremlánc német sajtóértesülések szerint, részvényének árfolyama egy év alatt ötödére esett. A tulajdonosoknak a cég megmentése érdekében egy legalább 30 millió eurós feltőkésítéséről kell megállapodniuk a hitelező bankokkal.

Csődbe ment egy izlandi fapados 

Beszüntette működését és törölte összes járatát a Wow Air 2019. március 28-tól, csütörtöktől – derült ki a cég honlapján közzétett értesítésből - írja az AIRportal.hu

Csődbe ment egy brit légitársaság a brexit miatt 

Egy kisebb légitársaság, a Derryben működő British Midland Regional (Flybmi) csődeljárást kért maga ellen a brexit miatt, és törölte az összes járatát. A vállalatnak 17 repülőgépe volt, melyekkel huszonöt európai városba indított járatokat - írja az MTI.

Éjszaka csőd miatt leállt a Germania 

Csődöt jelentett a Germania (Germania Fluggesellschaft mbH), a légitársaság február 4-ről 5-re virradó éjjel a légitársaság leállította üzemelését. A menedzsment értesítette a munkavállalókat a helyzetről, a fizetésképtelenség kiterjed a Germania Technik Brandenburg GmbH karbantartócégre és Germania Flugdienste GmbH leányvállalatra is - írja az Airportal.hu

„Utazásszervezői tevékenységünk tovább nem folytatható” 

Honlapján tájékoztatott a Fáraók Tours tevékenysége végéről.

Újabb légitársaság húzta le a rolót 

A Cobalt Air ciprusi diszkont légitársaság csütörtökön jelentette be, hogy felfüggeszti működését, miután befektetőivel nem tudott megállapodni a fizetési nehézségei megoldásáról - írja az Aerotime.

Becsődölt a Darwin Airlines 

Az Adria Airways Switzerland márkanévvel működő légitársaság csődöt jelentett és megkezdték a cég felszámolását.

A Wizz Air további légitársaságok csődjére számít 

Rengeteg irracionális magatartás tapasztalható a piacon a Wizz Air vezérigazgatója szerint.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére