hirdetés

A Miskolci Egyetemen már készülnek a duális képzésre

Nyílt órát tartott egy miskolctapolcai hotelben a Miskolci Egyetem Marketing Intézete, ahol a másodéves Turizmus-Vendéglátás szakos hallgatók véleményét is kikérték a duális képzéssel kapcsolatban.

hirdetés

A duális jellegű képzési forma bevezetésének elsődleges célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. A képzést a hagyományosnál lényegesen hosszabb vállalati (szakmai) gyakorlat, valamint a szervezetek (szállodák) és a hallgatók közötti sokkal szorosabb kapcsolat jellemzi. A fenti témát is érintő nyílt órát tartott a Miskolci Egyetem Marketing Intézete a miskolctapolcai Hotel Auróra szállodában, ahol a másodéves Turizmus-Vendéglátás szakos hallgatók véleményét is kikérték a duális képzéssel kapcsolatban.

Oravecz Gergely szállodavezető hangsúlyozta, hogy a Miskolci Egyetemmel való jó kapcsolatra való törekvésen túl a szakma érdeke is a gyakorlat orientált együttműködés és tudásmegosztás helyi szinten.

Dr. Piskóti István a Marketing Intézet vezetője elmondta, hogy a turizmus-vendéglátás szakon tizenkét partnerrel indul szeptemberben a duális-képzés, melyre már most is jelentkezhetnek a felvételi lapjukat a miskolci szakra beadott középiskolások.

A Gazdaságtudományi Kar duális képzéssel kapcsolatos információs napot szervez, mely 2015. április 25-én 10:00 órakor kezdődik. Helyszíne: Miskolci Egyetem XXXVII. előadó. Jelentkezni a Marketing Intézet Facebook oldalán keresztül is lehet.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk