hirdetés
hirdetés

Az MKIK is bevezettetné a bruttó árazást

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üdvözli és támogatja a Magyar Utazási Irodák Szövetségének azon szándékát, hogy az utazásszervezők 2020-tól egységesen térjenek át a bruttó árazásra.

hirdetés

"Meggyőződésünk, hogy az eddig döntően marketing célokat szolgáló "kezdőárak" és sok-sok különböző, legtöbbször az utazáshoz szervesen kapcsolódó és nem választható felárak alkalmazásának kora lejárt. Már a magyar utazók is kellően tájékozottak és tudják hogy milyen szolgáltatások mennyibe kerülnek külföldön és nincs szükségük ilyen beetetésre.

Számos európai ország példája mutatja, hogy az utas egy árat fizet, és semmilyen "felárral" nem szembesül utazása során ami jelentősen befolyásolja a magyar utazók döntését az utazási irodák megválasztásában, - nem csak a nyugati határszélen. Tekintve, hogy a hazai üzleti kultúra még nem érett meg ennek önkéntes alapú alkalmazására, a Kamara a tisztességes vállalkozások érdekében és az utasok védelmében kéri és javasolja a bruttó árazás jogszabályi úton történő előírását 2020-tól, nyilatkozta - Horváth Vilmos a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara turizmusért felelős alelnöke.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai