hirdetés
hirdetés

Budapest egyre népszerűbb a turisták körében

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője szerint idén és a karácsony előtti időszakban is igen nagy számú turistát vonzott a magyar főváros.

hirdetés

Bán Teodóra közölte, hogy Budapesten ebben az esztendőben is csúcsokat döntött a látogatók száma; az adatok szerint a főváros tartani tudta a robbanásszerű növekedéssel járó 2015-ös tempót.

A szakember szerint Budapest vonzereje több komponensből áll: a város fekvése, kultúrája, kedvező elhelyezkedése Európa közepén mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a turisták egyik kedvenc desztinációja legyen.

Bán Teodóra kiemelte a Budapesti Tavaszi Fesztivált, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált és a Budapesti Nyári Fesztivált, hangsúlyozva: a magyar fővárosban minden évszakban akadnak olyan kulturális programok, amelyek miatt megéri idelátogatni.

A következő időszakra kitőzött cél, hogy az egy látogató által Budapesten átlagosan eltöltött 2,5 vendégéjszakát legalább 3,5-re növeljék - jelezte a BFTK ügyvezetője.

Elmondása szerint ezt a célkitűzést számos beruházás, fejlesztés támogatja, amely egyébként a város lakóit is szolgálja.

Bán Teodóra kitért Budapest olimpiai pályázatának szerepére is: mint kiemelte, a magyar főváros rangját csak emeli, hogy olyan metropoliszokkal áll versenyben, mint Párizs és Los Angeles.

Forrás: budapestinfo.hu
Forrás: budapestinfo.hu

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk