hirdetés
hirdetés

Budapest Turizmus Konferencia: több együttműködés, kevesebb vita

Bár Budapest Turizmus Konferencia és Díjátadóra szólt a meghívás október 2-án, az Új Városházára, de talán aktuálisabb lett volna a "Budapest nem létező turizmusa" elnevezés. 

hirdetés

Először Faix Csaba, a BFTK/BVA ügyvezetője köszöntötte az impozáns díszteremben szép számban egybegyűlt turisztikai szakma prominens képviselőit.

Karácsony Gergely főpolgármester
Karácsony Gergely főpolgármester

Majd Karácsony Gergely főpolgármester elmondta a mostani együttműködés kiindulóalapját, miszerint mivel most épp lenullázódott Budapest turizmusa, épp időszerű a főváros turizmusát újratervezni, kidolgozni egy közös stratégiát. Mint elmondta, együttgondolkodásra hívták a szakmát Budapest sikeres újraindítása érdekében, erős fókusszal az üzleti turizmus irányába. A főpolgármestertől hangzott el az is, amit tudósításunk címében kiemeltünk: több együttműködés kell a mostani nehéz időszakban és kevesebb vita.

Ezt követően az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) üdvözlő beszéde szerepelt a programban, azonban ez elmaradt.

Faix Csaba (BFTK/BVA)
Faix Csaba (BFTK/BVA)

Faix Csaba a tavasszal kezdődött válság kapcsán arról szólt előadásában, hogy először mindenki azt hitte, a járvány okozta leállás mindössze két hónapig tart, azonban amikor világossá vált, hogy a leállás, majd a némi részleges újraindulás sokkal később kezdődhet, mint azt bárki is képzelte, akkor kezdtek hozzá a főváros turisztikai stratégiájának újratervezéséhez. Ezzel kapcsolatban kifejtette: “A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központnak két küldetése van: egyrészt, hogy láthatóságot adjon a városban lévő izgalmas attrakcióknak, történéseknek. Másrészt, hogy olyan együttműködéseket hozzon tető alá, amelyek segítik a turisztikai szektor szereplőit."

A Budapest Convetion Bureau ügyvezetője, Békefi Anna többek közt Budapest új szintre lépését emelte ki: a mostani együttműködés aláírásával céljuk, hogy az üzleti turizmus hosszú távon segítse Budapest turisztikai bevételét. Szervezetük fő feladata, hogy Budapestet vonzóvá tegye a rendezvényszervezők számára, valamint közvetítsen a szervezők és a szolgáltatók között.

Ehhez a célkitűzéshez csatlakozik mostantól Budapest is, amiről megállapodást írt alá a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, a Magyar Kongresszusi Iroda, valamint Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Fesztivál- és Turisztikai Központ a konferencia idején.

Ugyanitt átadták a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ díjait is: Budapest Kulturális és Turisztikai Nagykövete Díj - 2020: Iain Lindsay OBE, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete Budapest Turizmusáért Díj - 2020: Zsidó Kulturális Fesztivál rendezvény Budapest Turizmusáért Díj - 2019: Mesterségek Ünnepe rendezvény

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: BVA/BFTK/Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai