Turisztikai konferenciát rendeztek Esztergomban

Turisztikai konferenciát rendeztek Esztergomban 

Az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. konferenciát tartott a város és a térség szakmai közönségének a Grand Hotel Esztergom épületében november 20-án. A több mint száz résztvevővel zajló konferencia kiemelt témája Esztergom jövő évi turisztikai stratégiája, valamint a szlovák, cseh és lengyel küldőpiaci lehetőségek bemutatása volt.
Bécs külső kerületei kerülnek a látogató-forgalom fókuszába

Bécs külső kerületei kerülnek a látogató-forgalom fókuszába 

Idén november 13-án került megrendezésre a Wien Tourismus éves szakmai konferenciája, amely a bécsi turisztikai és kulturális szcéna egyik rangos találkozási fóruma.
METRO-konferencia: csúcsteljesítmény a nagykereskedelemben

METRO-konferencia: csúcsteljesítmény a nagykereskedelemben 

Kiemelt beszállító partnerei körében tartotta hagyományos éves partnerkonferenciáját a METRO Nagykereskedelem november 8-án. A korábbi évekhez hasonlóan az esemény célja az új üzleti év stratégiájának bemutatása volt, melyet kiegészített a többcsatornás nagykereskedelmi átalakulás eddig elért eredményeinek az ismertetése, valamint a közös üzleti lehetőségek megalapozása is.
Nemzetközi konferencia a Turizmus Világnapja alkalmából - jöjjön el Ön is!

Nemzetközi konferencia a Turizmus Világnapja alkalmából - jöjjön el Ön is! 

Meghívó a Turizmus Világnapja alkalmából a Budapesti Metropolitan Egyetemen megrendezendő szakmai tanácskozásra a fenntartható és felelős turizmus jegyében.
Fenntartható turizmus konferencia az utazási szakma számára

Fenntartható turizmus konferencia az utazási szakma számára 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) tájékoztatta lapunkat arról, hogy a téma kapcsán konferenciára kerül sor 2023. szeptember 13-14. között, amelyhez bárki csatlakozhat online.
Formabontó konferencia a turizmus jövőjéről: előadók, jelentkezzetek!

Formabontó konferencia a turizmus jövőjéről: előadók, jelentkezzetek! 

2023 őszén ismét megrendezik a turizmus jövőjével foglalkozó CheckINN UP konferenciát, amelyre most bárki jelentkezhet előadónak, aki a hazai turizmus felsőoktatásáért tesz.
Ezek lesznek a Rendezvény ReStart 2023 témái

Ezek lesznek a Rendezvény ReStart 2023 témái 

A Rendezvény ReStart 2023 konferencia programja a rendezvényszektornak a folyamatosan változó világhoz való adaptációját, fejlődését járja körbe, s bontja ki a mindezek nyomán nyíló új lehetőségeket - tájékoztatta lapunkat az MTPA.
A barnamezős szállodaberuházásoké a közeli jövő

A barnamezős szállodaberuházásoké a közeli jövő 

Közel 300-an vettek részt 2023. márciusában a HOTCO-n, Közép-Kelet-Európa vezetőszállodabefektetési konferenciáján, melyet idén először, öt sikeres budapesti alkalomután, Bécsben szerveztek meg. Az esemény résztvevői közt jelen voltak a régiómeghatározó befektetői, fejlesztői, szálloda üzemeltetői, valamint pénzintézetei - tájékoztatta lapunkat a HOTCO-t szervező Horwath HTL.
Hamarosan Rendezvény ReStart konferencia

Hamarosan Rendezvény ReStart konferencia 

Az Akvárium Klubba május 9-én szervezett konferencia résztvevői első kézből értesülhetnek az európai uniós források, az állami fejlesztések, a kulturális támogatások, az iparági érdekképviseleti szervek, a hazai sportélet és az ügynökségi kihívások aktualitásairól, és mindazokról a témákról, döntésekről, amelyek érzékenyen érintik és meghatározzák a rendezvényszektor szereplőinek mindennapjait.
Egészségturisztikai konferencia Zalaegerszegen

Egészségturisztikai konferencia Zalaegerszegen 

Március 3-án tartják a VI. Zalaegerszegi Nemzetközi Egészségturizmus Konferenciát. A rendezvény célja az oktatók és a kutatók tudományos eredményeinek megismertetése.

Borutak helyett borösvények? 

BorÉrt elnevezéssel félnapos szakmai konferenciát szerveztek a Vajdahunyad Várban január 26-án, ahol fő témaként a hazai borturizmus létjogosultsága szerepelt.

Bib Gourmand, sonkaper, fenntarthatóság 

Ezek voltak november 10-én, a METRO Gasztroakadémián megtartott II. Plant-Powered Perspectives konferencia sarokkövei.

Növényi alapú témában élelmiszeripari program a METRO-nál 

Másodjára kerül megrendezésre Magyarország első számú innovatív, növényi alapú élelmiszeripari eseménye, a Plant-Powered Perspectives konferencia. A tavalyi hatalmas sikerre való tekintettel újrázik az esemény, mely Lengyelországhoz, Csehországhoz és Szlovákiához kapcsolódva diktálja a trendeket - tájékoztatta lapunkat a METRO.

MVI-VIMOSZ szakmai konferencia Tatán 

A végéhez közeledik a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) és az Edutus Egyetemnek „A munka és magánélet egyensúlyának megteremtését célzó komplex foglalkoztatási programok a vendéglátó és szállodaiparban munkát vállalók számára, illetve ehhez kapcsolódó atipikus foglalkoztatói gyakorlatok pilot projekt keretén belüli bemutatása” című projektje.

Közös konferenciát rendez az MVI és a VIMOSZ 

A szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás munkaerőpiaci helyzetéről rendez Tatán konferenciát a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ), a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) és az Edutus Egyetem szeptember 7-én.

Bécs: európai vasutasok, ha találkoznak 

Az osztrák fővárosban találkoztak az európai vasúttársaságok vezetői, hogy szándéknyilatkozatot írjanak alá a digitális fejlesztésekről. Okos infrastruktúrával és okos technikával tennék versenyképessé a vasutat a közúttal szemben. 

Nemzetközi konferencia a Kodolányi János Egyetemen 

2022. július 4-8. között a Kodolányi János Egyetem és a Pannon Egyetem közös szervezésében Veszprémben és Budapesten került megrendezésre az EATSA (Euro-Asia Tourism Studies Association) 8. nemzetközi konferenciája, "Renaissance of Culture in Asia and Europe" címmel - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Létezik egyáltalán ideális PMS? 

A Futourism 2022 konferencián terítékre került az informatikai biztonság és a digitális fejlesztések finanszírozásának kérdése is.

Itt tart ma a digitális ügyfélélmény és üzemeltetés a szállodákban 

A Futourism 2022 konferenciájának szakmai programjában külön szekciót szenteltek az ügyfélélmény és az üzemeltetés kérdéseinek.

A pajták kiváló rendezvényhelyszínek? 

Pajtától a Palotáig - a kultúrafogyasztás új színterei címmel kétnapos szakmai konferenciát rendez a PajtaKult és a Magyar Fesztivál Szövetség április 19-20-án.

MaReSZ rendezvény a HUNGEXPO-n 

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSZ) rendezvényszakmai konferenciát és kiállítást rendez.

Jön a Budapest Fashion & Tech Summit 

Közép-Európa első Metaverzumban létrehozott virtuális showroomjával, NFT értékesítéssel és világhírű divatikonnal érkezik az esemény.

Nagyszabású konferencia a növényi alapú étrendről a szakmának 

Lengyelország és Csehország után a Magyar Vegán Egyesület, a VeganFriday és az Ébredő Bolygó Alapítvány szervezésében hazánkban is megrendezésre kerül a Plant-Powered Perspectives konferencia.

Borturizmus konferencia Portugáliában 

A borturizmus fellendítésének lehetőségeit vitatták meg az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) ötödik globális borturisztikai konferenciáján, a portugáliai Monsaraz-ben.

Nemzetközi konferenciát szervez a Kodolányi és a Pannon Egyetem 

A nemzetközi oktatási és kutatási célú turisztikai eseménynek 2022. július 4-8. között Budapest és Veszprém ad majd otthont.

Szellemváros lett Európa konferenciaközpontja 

Üresen kong Brüsszel uniós negyede: a járványügyi korlátozások miatt nincsenek konferenciák, a környék és a város üzleti szállodái pedig a csődtől félnek. 

2023-ra rendeződhet itthon a vidéki turizmus 

A hazai turizmus már 3 év múlva elérheti a 2019-es szintet, ezt követi majd az autós külföldi be-és kiutazások helyreállása, de a légitársaságok 6 évet jósolnak a forgalom visszaállására –hangzott el a Szallas.hu Kiemelt Partneri Konferencián. A SZÉP-kártya költések rekordot döntöttek júliusban és augusztusban, míg a Google felületén leadott szálláskeresések kétharmada már mobilról érkezik.

Otthonról is részt vehetünk az ITB hétvégi konferenciáján 

Az ITB Berlin és a Berlin Travel Festival a turisztikai ipar képviselőit, valamint az utazás iránt érdeklődőket és a kalandorokat hívja meg a rendezvényre, hogy hosszú idő után újra találkozzanak, és ötleteket cseréljenek az utazási világ aktuális témáiról. Emellett a rendezvényen azt a kérdést szeretnék körbejárni, hogy az iparág a koronavírus-járvány után visszatér-e a régi mintákhoz, vagy egy mindent átfogó fordulópont várható-e. Az esemény hibrid koncepciója lehetővé teszi a helyszíni és a virtuális részvételt egyaránt.

Budapest Turizmus Konferencia: több együttműködés, kevesebb vita 

Bár Budapest Turizmus Konferencia és Díjátadóra szólt a meghívás október 2-án, az Új Városházára, de talán aktuálisabb lett volna a "Budapest nem létező turizmusa" elnevezés. 

TDM konferencia: új vendégkör jelent meg vidéken 

Szeptember 30 és október 1. között jelenleg is zajlik a TDM Szövetség konferenciája és közgyűlése Szarvason, amelyhez online is csatlakozhatott a tagság és az érdeklődő szakemberek.

A járvány utáni helyzet lehetőségeiről szervez konferenciát... 

... a S. Pellegrino 50 Best Recovery Summit címmel október 13-ától.

Szarvas: TDM konferencia 

A Magyar TDM Szövetség szeptember 30 - október 1. között rendezi meg éves nagyrendezvényét, ezúttal, a körülményekhez alkalmazkodva, hibrid formában.

„A 24. óra után vagyunk!” 

Komoly bizalmi válság a politikai döntéshozók irányában és kevés derűlátás – talán ezzel írható le leginkább a szakmabeliek lelkiállapota, amelyről a csütörtöki Power of Live Events konferencián kaphattak képet a résztvevők a szakmai szövetségek képviselőinek kerekasztal-beszélgetésén.

Biztonságos hazai desztinációk, a belföld felértékelődése 

Ezek jellemezték az I. Online TDM konferenciát, amely a Magyar TDM Szövetség kezdeményezésére innovatív módon ötvözte a virtuális térbe kényszerült találkozást a hagyományos megbeszélési formával.

Bringázva védik a klímát Bécsben 

"A kerékpározás klímavédelem" – Ezzel a mottóval rendezik meg Bécsben 2020. március 29-31. között a 13. Radgipfelt. A legnagyobb osztrák kerékpáros konferenciára mintegy 500 szakértőt várnak Ausztriából és egész Európából.

Változás jön a felszolgálói díjakat illetően 

Szakmai partnerünk, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) igazán aktuális témájú konferenciát szervezett a SIRHA idején, a Hungexpo területén, ahol a vendéglátás területének legsúlyosabb, mindenkit érdeklő kérdéseire keresték szakértők segítségével a választ.

15 küldőpiac 15-15 percben - Külpiaci trendek a sikeres beutaztatásért 

Magyarország legfontosabb, illetve feltörekvő küldőpiacainak bemutatása, a turisztikai hálózat fejlesztésének támogatása a fő célja szerkesztőségünk 15 küldőpiac 15-15 percben címmel szervezett konferenciájának.

Hamarosan új szálloda nyit a Mátrában 

A kétévente megrendezésre kerülő program előtt a MátrAsztal fogadta a vendégeket., ahol helyi kézműves termékeket lehetett kóstolni, így esküvői kalácsot, chilis krémeket, tökmagolajat. A jó gyakorlatot bemutató vendégelőadó, a Möllmann Ház is elhozta móri különleges termékeit így a kvircdelit, melyet jófajta móri borba vagy borlevesbe mártogatva fogyasztanak.

Bács-Kiskun megyében még elférne néhány szálloda 

Kiskunmajsán, a Jonathermál Zrt. konferenciatermében tartotta idei turisztikai konferenciáját a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat. A november 30-án megrendezett összejövetelen a turisztikai szakemberek mellett, sok település polgármestere is megjelent, hiszen az idegenforgalom még sok kiaknázatlan lehetőséget rejt megyénkben.

Európa legnagyobb sugárvédelmi konferenciáját rendezheti Budapest 

Szoros versenyben dőlt el, hogy 2022-ben Budapesten tanácskozhat az európai sugárvédelmi szakértők krémje.

Budapest és Bécs a fenntartható jövőért 

Együtt keresi a megoldást a fenntartható városfejlesztés és a nagyvárosok előtt álló szociális problémákra Bécs és Budapest 2019. július 3-4. között a Bécs Napok Budapesten rendezvénysorozat keretében megrendezett "Budapest és Bécs – okos városok a fenntartható jövőért" című kétnapos konferencián.

Hatékonyság, takarékosság, innovatív ötletek 

Non-desk munkatársak elérése, forradalmasított feketemosogatás, high-tech adóvevők, vizuális tartalmak és izgalmas városi séták – többek közt ezekről is hallhattak legutóbbi HoReCa Meetupunk résztvevői, a fennállásának 125. évfordulóját ünneplő Gundelben rendezett eseményen június 13-án.

MVI – NAV közös konferencia 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága közös szervezésében 2019. május 29-én immáron harmadik alkalommal rendeztek szakmai konferenciát, ahol a vendéglátósok többek között a borravaló és a felszolgálási díj kezelésének legfontosabb szabályairól, a jövedéki termékeket érintő ellenőrzési gyakorlatról, valamint a vendéglátó-ipari vállalkozások esetében feltárt leggyakoribb hiányosságokról tájékozódhattak.

Pezsgőkonferencia champagne-i előadókkal 

Május 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai gyűlnek össze, hogy bemutatkozzanak és szakmai vitát folytassanak egy önálló konferencián. Eljön többek között Louise Bryden, a világhírű Ruinart borásza és bejelentkezik Bruno Paillard is.

Ósdi viszonyok a légi cargo üzletágban 

Meg kell újítani a légi áruszállítás folyamatait, mivel azok az elmúlt 20 évben nem változtak, el kell kezdeni az iparág digitalizációját - hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) és a Budapest Airport közös, légi áruszállítási konferenciáján Budapesten, csütörtökön.

Idén is lesz MVI és NAV egyeztetés 

Az áfáról és a jövedéki termékekről és a helyszíni ellenőrzésekről lesz szó a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a NAV közös konferenciáján.

Kétnapos turisztikai konferenciát rendeznek Sümegen 

A várak és kastélyok felújítása és működtetése áll a csütörtökön Sümegen kezdődött, kétnapos, nemzetközi turisztikai konferenciának, amelynek díszvendége Ausztria.

Az új szlogen irányt adhat a jövőbeli marketingnek 

Az idei, immár harmadik megyei szintű turisztikai konferenciának Kiskunhalas adott otthont, ahol neves szakmai előadók beszéltek az országos és nemzetközi trendekről, fejlesztési tervekről. Az országos fejlesztési elképzelések mellett a Bács-Kiskun megyei turisztikai beruházásokat és a jövőbeni elképzeléseket, valamint együttműködéseket is megismerhette a hallgatóság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!