hirdetés
hirdetés

Elmaradnak a karácsonyi vásárok, de a karácsony azért nem

Vásár ugyan nincs, de nyitva a bolt: személyesen kiválasztható kézműves ajándékok Karácsonyra.

hirdetés

A budapesti adventi és karácsonyi vásárok ugyan elmaradnak, de az ott megszokott színvonalas kézműves termékek a járvány ellenére – az előírások betartása mellett is – elérhetők a Belvárosban, a Bazilikánál. Az online vásárlási lehetőségek mellett a Memories of Hungary kézművesekkel közösen szervezett „nemvásárában” most beltéren is mindenki személyesen válogathat a kézműves ajándékok közül.

Mindenki tudja, hogy a korlátozások miatt elmaradnak az adventi vásárok Budapesten. De nem maradhat el az ajándékozás! Mindannyian szeretnénk meglepni családtagjainkat, barátainkat valami emlékezetes ajándékkal. És erre a magyar minőségi kézműves termékeknél jobbat találni sem lehetne.

123rf
123rf
 

A Memories of Hungary, a színvonalas egyedi ajándéktárgyakat forgalmazó piac meghatározó szereplője az adventi időszakban a legjobb kézművesekkel együttműködve – vásár helyett – beltéri vásárlási lehetőséget kínál, a járványügyi szabályok betartásával belvárosi üzletében. A Memories Bazilika Ajándékboltban, a Hercegprímás utca 8. alatt a Vörösmarty térről és a Szent István térről ismert magyar kézművesek, népművészek, iparművészek kollekciója várja az ajándékot vásárolni szándékozókat. A választék – ha talán nem is versenyezhet egy valódi vásár kínálatával – széleskörű.

Találkozhatunk itt a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet filc- és szőttes textiljeivel, a Lepizsán Bőrmanufaktúra táskáival, tárcáival, a Balaton-felvidéki Zador manufaktúrában termálvízzel készült különleges szappanokkal. Karácsonyi díszek, vázák, üvegórák kínálják magukat a Carneoltól, de itt vannak a Couleurs de Papillon kézzel horgolt játékfigurái és a Giranelli különleges ékszerei is. A BomoArt egyedi, kézi munkával készült bőrkötésű naplói, vagy Szoboszlai András grafikus nyomatai ugyancsak ideális ajándékok lehetnek, ahogy egy-egy habán vagy fekete kerámia, egy Miska kancsó vagy Rosta Endre valamelyik tradicionális busó maszkja – ha már a busójárás is elmarad februárban.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai