hirdetés
hirdetés

Ezek közül a programok közül választhat a Turizmus Világnapján

A Turizmus Világnapját ünnepelve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – a tavalyi közönségsikert látva (közel 2000 érdeklődő) – idén is turisztikai nyílt napot szervez partnereivel 2017. szeptember 27-én.

hirdetés

A sikeres kooperáció eredményeként ebben az évben 52 izgalmas program várja a látogatókat – melyből 33 ingyenes –  így mindenki megtalálhatja a számára érdekes attrakciót.

A lakossági napon – mások mellett –  vezetett sétákra, galérialátogatásra, dunai hajózásra lehet jelentkezni. A MAHART megadott városnéző sétahajóin nagy kedvezménnyel és üdvözlő itallal várja a regisztrált érdeklődőket.

Tizenegy nyelven, valamint gyerekeknek szóló magyar csatorna segítségével ismerhetik meg a jelentkezők Budapest világörökségi panorámáját a Dunáról.

A Csodák Palotájában ingyen lehet a kulisszatitkok ismerője! Az óránként vezetett látogatás alkalmával a még meg nem nyitott, de már majdnem kész alsó szintet járhatják be a jelentkezett vendégek és tudhatják meg, hogy készülnek a játékok és hogy lehet valakiből a tüzet, vizet, elektromosságot uraló kiváló előadó a Csopában.


Az Aquaworld Resort Tour keretében bárki bepillantást nyerhet a szálloda, a wellness világ és az Aquaworld élményfürdő mindennapjaiba.
Rendhagyó kérdésekre is választ kaphat az érdeklődő szeptember 27-én: Kik és hogyan főztek sört Magyarországon? Polgári vagy munkásital a sör? Kedvezményes belépés és ingyenes tárlatvezetés a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.


A Bevásárló és Tematikus utcák idén a szokásos történelmi séták mellett más oldalukat is szeretnénk bemutatni, így szeptember 27-én számos kulturális és gasztronómiai programmal várják a látogatókat, melyből a legtöbb ingyenes. A budapesti fürdők közül idén a Széchenyi Fürdőt lehet bejárni, és megismerni titkait egy-egy vezetett bemutató keretében.


Mindezek mellett a regisztráltak megismerhetik a Zeneakadémia és a Vígadó épületét, vagy akár kipróbálhatják az elektromos várbuszt is. A Ludwig Múzeum Westkunst-Ostkunst kiállításán, a Fiumei sírkertben, a Zwack Múzeumban, a Műcsarnokban és még több helyen is ingyenes vagy kedvezményes belépőkkel, tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket.

Aki a könnyedebb programokat kedveli, az is találhat kedvére valót: lehet jógázni a Fauer Zsófi Galériában, kipróbálni az Időcsapda szabadulószobát, vagy akár megtekinteni a Hard Rock Cafeban a nagy rocklegendák relikviáit, illetve meglátogatni a Lázár Lovasparkot.

A programok nagy része ingyenes, más részük kedvezményes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a BFTK budapestinfo.hu oldalán lehet, az alábbi linken: https://www.budapestinfo.hu/hu/turizmus-vilagnapja.
Az esetleges kérdéseket a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen várja a szervező BFTK.

A programoktól bővebben alább, illetve az alábbi linken: https://www.budapestinfo.hu/hu/turizmus-vilagnapja található információ.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk