Turistamentes úti célok, egyre több szabadban töltött szabadidő, desztinációk helyett közös élményterek

Turistamentes úti célok, egyre több szabadban töltött szabadidő, desztinációk helyett közös élményterek  

Eljött az újturizmus kora. A Turizmus Világnapján, szeptember 27-én nagyszabású, nemzetközi konferenciát rendezett a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Turizmus Intézete, amelynek témái a fenntartható, felelős és regeneratív turizmus kilátásai és lehetőségei voltak. Helyszíni beszámolónk következik.  
Balatoni borok a szállodai back office-ban dolgozóknak

Balatoni borok a szállodai back office-ban dolgozóknak 

Ők azok, akik a háttérben dolgozva, több ezer magyarnak tették lehetővé, hogy nyugodtan, minőségi szolgáltatások közepette tölthessék el nyaralásukat. Az akciót a turizmus világnapja alkalmából szervezték.
Kiállítással ünnepelték a Turizmus Világnapját Veszprémben

Kiállítással ünnepelték a Turizmus Világnapját Veszprémben 

A Turizmus Világnapját a Pannon Egyetem idén 20 éves Gazdaságtudományi Karának Turizmus Intézeti Tanszéke rendhagyó módon ünnepelte Veszprémben.
Dübörgő budapesti nyár, a vártnál kevesebb külföldi a Szigeten, zöld lámpa a Rác fürdőnek

Dübörgő budapesti nyár, a vártnál kevesebb külföldi a Szigeten, zöld lámpa a Rác fürdőnek 

A Turizmus Világnapja alkalmából, szeptember 27-ére Fővárosi Turisztikai Kerekasztalt hívott össze a Budapest Brand nZrt., Faix Csaba vezetésével, amelynek fő témája a Tourism & Green Investments volt. A nyári aktivitásokról eredményekről először a vezérigazgató számolt be a meghívott közönségnek, majd a szakmai program további részeként Kádár Tamás, a SZIGET Kulturális és Menedzser Iroda Kft. cégvezetője, őt követően Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója, végül dr. Böröcz Lajos, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének főtitkára tartottak előadást, illetve válaszoltak Faix kérdéseire.
Ma van a turizmus világnapja

Ma van a turizmus világnapja 

Az ország 47 pontján összesen 98 programmal várják a turistákat a turisztikai információs irodák szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján.
Turizmus Világnapja a METU-n

Turizmus Világnapja a METU-n 

Szakmai tanácskozás a fenntartható és felelős turizmus jegyében. A Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus Intézete (METU) a következő felhívást juttatta el szerkesztőségünkbe, amelyet a téma fontossága miatt természetesen közreadunk.
Belvárosi séta Nyíregyházán

Belvárosi séta Nyíregyházán 

A Turizmus Világnapja alkalmából ingyenes belvárosi sétát szervez a nyíregyházi Tourinform Sóstógyógyfürdő.  
Nemzetközi konferencia a Turizmus Világnapja alkalmából - jöjjön el Ön is!

Nemzetközi konferencia a Turizmus Világnapja alkalmából - jöjjön el Ön is! 

Meghívó a Turizmus Világnapja alkalmából a Budapesti Metropolitan Egyetemen megrendezendő szakmai tanácskozásra a fenntartható és felelős turizmus jegyében.
Haladékot szavaztak a turistabuszoknak a Budai Várban

Haladékot szavaztak a turistabuszoknak a Budai Várban 

A Turizmus Világnapja alkalmából szeptember 27-re összehívott Fővárosi Turisztikai Kerekasztal témája a rethinking tourism, azaz a turizmus újragondolása volt. A rendezvényen ideiglenes megoldás született a Budai Várban parkoló turistabuszok vitás kérdésében is; Faix Csaba javaslatára a Turisztikai Kerekasztal tagjai megszavazták és egyhangúlag elfogadták, hogy 1, illetve 2 év haladékot kaphassanak a buszok behajtásra és parkolásra motortípus és járműmagasság tekintetében. A Budapest Turizmusáért Díjat Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke kapta.
Mennyire fogunk fázni télen a szállodákban?

Mennyire fogunk fázni télen a szállodákban? 

Turizmus Világnapjára időzítve hallgatható a Dunakavicsok podcast 22. epizódja, amely az erőforráshiány okaival és megoldásaival foglalkozik a turizmusban.

Turizmus Világnapja az MTÜ szemszögéből 

A Turizmus Világnapján fontos kiemelni, hogy összefogással és közös stratégia mentén rekord szezont zárt a belföldi forgalom, hangsúlyozza közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Turizmus Világnapja a Budapest Branddel 

A Turizmus Világnapjához kapcsolódóan a Budapest Brand Nonprofit Zrt. várja turisztikai szolgáltatók jelentkezését, akik a világnapot megelőző hétvégén valamilyen akcióval, programmal csatlakoznának a kezdeményezéshez.

Vendégnek lenni magunknál 

Az idei Turizmus Világnapja alkalmából a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a helyieket és a belföldi turistákat ismét izgalmas programokra hívja.

Ezek a Turizmus Világnapja programjai! 

A Turizmus Világnapját ünnepelve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – a korábbi évek közönségsikerét látva (közel 2000 érdeklődő évente) – idén is turisztikai nyílt napot szervez partnereivel együttműködésben 2019. szeptember 27-én. A BFTK ezzel a kampánnyal a budapesti turisztikai szolgáltatásokat, attrakciókat szeretné népszerűsíteni, megismertetni a hazai látogatóközönséggel.

Készüljön közösen a BFTK-val a Turizmus Világnapjára! 

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az erre a napra tervezett lakossági programok iránt.

Idén Budapest a házigazdája a Turizmus Világnapjának 

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) döntése értelmében idén szeptember 27-én Budapest ad otthont a turizmus világnapja rendezvényeinek, a nyílt naphoz 46 programmal csatlakoztak a budapesti szolgáltatók - jelentette be Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Jön, már szinte itt van a Turizmus Világnapja! 

A Turizmus Világnapját ünnepelve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – a tavalyi és tavaly előtti közönségsikert látva (közel 2000 érdeklődő évente) – idén is turisztikai nyílt napot szervez partnereivel együttműködésben 2018. szeptember 27-én, csütörtökön. A BFTK ezzel a kampánnyal a budapesti turisztikai szolgáltatásokat, attrakciókat szeretné népszerűsíteni, megismertetni a hazai látogatóközönséggel - tudtuk meg szerdán a BFTK-tól.

Turizmus Világnapja: Budapest nem hódol be a tömegturizmusnak 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) Turizmus Világnapja alkalmából rendezett programján többek között kiosztották a Budapest Turizmusáért Díjat, elhangzott előadás az MTÜ és a KKM jövőbeni szorosabb együttműködéséről, a UNWTO turisztikai irányelveiről és dr. Guller Zoltán is beszélt a turizmusfejlesztési stratégiáról. 

Turizmus Világnapja: Művészi alkotásokká változnak a #HelloHungary feliratok 

A már országszerte jól ismert óriás #HelloHungary feliratok megfestésére ír ki pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség. A Turizmus Világnapja alkalmából összesen kilenc installációt ajánl fel az ügynökség fiatal művészeknek, alkotóknak, ezekre megfesthetik, mit jelent nekik Magyarország.

Ünnepi szakmai találkozó Budapesten a Turizmus Világnapján 

Ünnepeljen velünk! Regisztráljon a szakmai konferenciára és díjátadóra!

Múltidéző kosztümös séta Eger utcáin a Turizmus Világnapja alkalmából 

Alternatív történelmi idegenvezetés lesz Egerben a Turizmus Világnapja alkalmából. 

Ezek közül a programok közül választhat a Turizmus Világnapján 

A Turizmus Világnapját ünnepelve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – a tavalyi közönségsikert látva (közel 2000 érdeklődő) – idén is turisztikai nyílt napot szervez partnereivel 2017. szeptember 27-én.

Már regisztrálhat a Turizmus Világnapi programokra 

A Turizmus Világnapját ünnepelve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – a tavalyi közönségsikert látva (közel 2000 érdeklődő) – idén is turisztikai nyílt napot szervez partnereivel 2017. szeptember 27-én. 

Még lehet csatlakozni a Turizmus Világnapjához 

A Turizmus Világnapjához kapcsolódóan a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) tavaly közel 2000 érdeklődő részvételével indított útjára egy turisztikai nyílt napot. A BFTK a 2016. évi rendezvény mintájára idén is várja mindazon turisztikai szolgáltatók, Budapest Card partnerek jelentkezését, akik szeptember 27-én valamilyen akcióval, különleges programmal csatlakoznának a kezdeményezéshez - tudtuk meg csütörtökön a BFTK-tól.

Felhívás a Turizmus Világnapjára 

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete azzal a céllal hozta létre, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt emlékezzenek meg a turizmus társadalmi, kulturális és gazdasági értékéről.

Hogyan utaznak az európaiak? 

Érdekes statisztikát készített az Eurostat, melyből kiderül, hogy a magyar turisták által eltöltött összes vendégéjszaka 60%-a belföldön realizálódik. A szlovákoknál hasonló az arány, a románok viszont csak a vendégéjszakák 16%-át töltik külföldön.

A turizmust ünnepelte kedden a főváros 

Szakmai konferencia, templomlátogatás, kürtőskalács-kóstoló - egész napos programsorozattal ünnepelte meg a Turizmus Világnapját a főváros turisztikai szervezete, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ.

A MUISZ az akadálymentes turizmusért 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége fontosnak tartja, hogy a fogyatékkal élők is aktív részesei lehessenek a turizmus nyújtotta lehetőségeknek.

Turizmus Világnapja az akadálymentes utazás jegyében - így ünnepeljük itthon 

Szeptember 27-e a Turizmus Világnapja - az a nap, amikor az egész világon együtt ünneplik a turizmus jelentőségét és annak társadalmi, kulturális, politikai és gazdasági értékét. Az idén az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) a világnap témájának az akadálymentes turizmust nevezte meg. Budapesten és több hazai településen is megünneplik ma a turizmust. 

Turizmus Világnapja: itt van a budapesti programok listája 

A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően több, már korábban meghirdetett program esetében is további időpontokkal, illetve új programokkal is várja az érdeklődőket a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

Kitárja kapuit a Belvárosi Plébániatemplom a Turizmus Világnapján 

Nyitott szívek, nyitott kapuk várnak minden érdeklődőt a Turizmus Világnapján a budapesti Belvárosi Plébániatemplomban a Március 15. téren.

Egy napig bárki ingyen lehet turista Budapesten 

Segway, tuktuk, bringázás - ingyenes és kedvezményes programokkal vár mindenkit a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a Turizmus Világnapján.

Glázer Tamás is részt vett az Edutus Főiskola Turizmus Alumni találkozóján 

A Turizmus Világnapja alkalmából az Edutus Főiskolán második alkalommal került megrendezésre a Turizmus Alumni találkozó.

Alföldi gyógyfürdő-brand és magasabb költésű turisták kellenek 

Közös nyilatkozatot írt alá a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért felelős Helyettes Államtitkársága, a Magyar Turizmus Zrt. és öt szakmai szervezet a Turizmus Világnapja kapcsán.

Újra együtt ünnepel a turisztikai szakma világszerte 

Szeptember 27-énvilágszerte megünneplik a Turizmus Világnapját. Az idei rendezvények mottója: „Egymilliárd turista, egymilliárd lehetőség”.

Fürdés, hajókázás, ingyenes városnézés a Turizmus Világnapján 

Szegedtől Veszprémig országszerte számos településen emlékeznek meg idén is szeptember 27-én a Turizmus Világnapjáról.

A turizmust ünnepelték a Hősök terén 

A magyarországi ibis szállodák a Hősök terén közösségi aktivitással ünnepelték a Turizmus Világnapját.

Pesti csodák a Turizmus Világnapján 

A Turizmus Világnap alkalmából a Magyar Turizmus Zrt. logisztikai partnerével, a Budatours-szal és a programban szereplő kulturális intézményekkel közösen ünnepi akciót szervezett az idegenforgalmi ágazatban dolgozók részére.

Fejlődés és közösségépítés a Turizmus Világnapján 

Egy-egy utazás sokkal többről szól, mint puszta helyváltoztatásról. Amíg utazunk, élményekkel leszünk gazdagabbak, szokásokkal és sokszor új barátokkal is megismerkedünk. Az idei Turizmus Világnapján az így kialakuló közösségekre hívja fel a figyelmet a turisztikai szakma. A Világnapon - ahogy eddig is - a turizmusban dolgozók kedves gesztusokkal üdvözölték vendégeiket. A Magyar Turizmus Zrt. rendhagyó buszos túrákat szervezett.

Íme Budapest legvirágosabb kerülete 

A Turizmus Világnapján, 2014. szeptember 27-én rendezték meg a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny díjkiosztó ünnepségét a budapesti kerületek számára. A legvirágosabb budapesti kerület Józsefváros lett, különdíjat kapott Újbuda és Kispest is. A verseny országos díjkiosztó ünnepsége november első hetében lesz.

Nyíregyháza is ünnepelt a Turizmus Világnapján 

Sóstói idegenvezetés, gasztronómiai ínyencségek, gyógynövényvásár és kézművesek kavalkádja várta a látogatókat.

Nemzetközi TDM-konferencia és workshop a Diósgyőri Várban 

Két napos nemzetközi konferenciát és workshopot szervezett a miskolci TDM szervezet, a MIDMAR Nonprofit Kft a Turizmus Világnapja alkalmából a Diósgyőri Várban. A rendezvény témája: Desztinációmenedzsment szervezetek a nagyvárosok turizmusáért. A találkozón számos hazai TDM szervezet vezető munkatársai, valamint a miskolci turisztikai szolgáltatók is szép számban részt vesznek.

Utazás 2015: kedvezmény a kiállítók számára 

Az Utazás kiállítás csapata extra kedvezménnyel készül a Turizmus Világnapjára.

Ingyenes buszos túra szakmabelieknek Budapesten 

A Turizmus Világnap alkalmából a Magyar Turizmus Zrt., együttműködő partnerével, a Budatours-szal és a programban szereplő kulturális intézményekkel közösen, ünnepi akciót hirdet a turizmus ágazatban dolgozók részére. 

Ünnepeljük idén is együtt a Turizmus Világnapját! 

A Turizmus Világnapján az egész világon együtt ünneplik a turizmust és mindazt, amit az utazásnak köszönhetünk. A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére, a turizmusban dolgozók és a turisták 2011-ben ünnepelték meg hazánkban első alkalommal a Turizmus Világnapját.

Egy mosoly többet ér ezer szónál 

A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére, idén harmadik alkalommal ünnepeljük a Turizmus Világnapját hazánkban. A nagyszabású vendégbarát akció célja az, hogy a lakosság és a szakma figyelme a vendégszeretetre fókuszáljon és folytatódjon az a szemléletváltás, szemléletformálás, amelyik révén pozitív lehet már az első benyomás is.

Élőben nézhetők a Turizmus Világnap központi eseményei 

Élőben nézhetők a Turizmus Világnap központi eseményei

Üdvözöljük a Turizmus Világnapján! 

A Turizmus Világnapján az egész világon együtt ünneplik mindazt, amit az utazásnak köszönhetünk. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!