Így rendelünk ételt az ünnepi időszakban

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál statisztikái szerint az ünnepek alatt a háztartások nagy részében inkább otthon főznek, de a két ünnep között egyre többet rendelünk ételt. 

A honlap kutatásai eredményeiről szóló, lapunkhoz is eljuttatott közlemény szerin  bár évről-évre nő az ünnepek alatt leadott rendelések száma, az egész éves forgalomnak egyre kisebb hányada származik ebből az időszakból. A portál adatbázisából kiolvasható, hogy éves szinten karácsonykor van a legkevesebb ételrendelés: jól látszik a mutatókon, hogy szinte senki nem bízza az éttermekre a fogásokat, hanem otthon készül el a klasszikus menüsor. Számszerűsítve az ünnepi időszak összes rendelésének mindösszesen 4-5 százalékát teszik ki a december 23-24-25-én leadott rendelések.

két ünnep között viszont ennek sokszorosára ugrik a rendelésszám, hiszen kezdenek elfogyni a karácsonyi fogások, de több napnyi sütés-főzés után a motivációs szint is lejjebb kerül. A december 24. és január 1. közötti forgalom túlnyomó többsége tehát december 27-30. között bonyolódik (2016-ban a 78, 2017-ben 82, 2018-ban pedig a 80 százalékát adta ki a honlap ünnepi forgalmának.


Szilveszterkor és január 1-jén ismét erősen visszaesik a rendelési kedv, bár nem annyira meredeken, mint karácsonykor. 2018-ban a rendelések 15 százalékát tették ki a szilveszterkor és másnap rendelt ételek. Az ünnepi időszakban a legtöbbet rendelt étel 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban egyaránt a gyros tál lett.

Forrás: Turizmus Online


Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség

Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség 

Az alacsony vízszint miatt a fő hajózási útvonal jelentősen beszűkült.
Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon

Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon 

Megnyitotta az idei szezont a fonyódi kutyabarát fürdőhely.
Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban

Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban 

A Gödöllői Királyi Kastély egy eddig ismeretlen, különleges Erzsébet királyné-portréval gazdagította gyűjteményét.
Augusztusban PanyolaFeszt

Augusztusban PanyolaFeszt 

A tavaly nagykorúvá cseperedett PanyolaFeszt komoly missziót vállal évről évre, fontos ügyeket karol fel.
TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket 

Az index értéke a múlt havi három pontos emelkedés után négy ponttal csökkent az év hatodik hónapjában.
Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál

Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál 

Elképesztő látványvilág költözik a Zsolnay Negyedbe.
MME: ne etesse a vízimadarakat!

MME: ne etesse a vízimadarakat! 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn közzétett lakossági felhívásában arra kér mindenkit, hogy semmivel se etessék a vízimadarakat.
Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije

Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije 

Az egyik legjelentősebb nemzetközi környezetszépítő megmérettetés zsűrije június végén érkezett azért, hogy értékeljék a két települést.
Kerékpáros fejlesztés Szolnokon

Kerékpáros fejlesztés Szolnokon 

Új szolgáltatással gazdagodik a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum.
Új kerékpáros térkép a Kis-Balatonnál

Új kerékpáros térkép a Kis-Balatonnál 

A kiadvány a kerékpárral és gyalogosan bejárható útvonalakat ábrázolja, megkönnyítve a természetbarát látogatók tájékozódását.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.